Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

BitMEX Kurucusu Arthur Hayes, Ethereum'un Yapay Zeka ile Yükselişini Tahmin Ediyor

BitMEX kurucu ortağı Arthur Hayes, Ethereum fiyatının yapay zeka (AI) teknolojisinden büyük ölçüde faydalanacağına inanıyor. Hayes, Ethereum'un en yaygın kullanılan merkezi olmayan sanal makine olması nedeniyle böyle bir senaryonun oldukça olası ve mantıklı olduğuna inanıyor.

Yayın Tarihi: 29.07.2023 17:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

BitMEX Kurucusu Arthur Hayes, Ethereum'un Yapay Zeka ile Yükselişini Tahmin Ediyor

BitMEX kurucu ortağı Arthur Hayes, Ethereum fiyatının yapay zeka (AI) teknolojisinden büyük ölçüde faydalanacağına inanıyor.

Yapay zeka uygulamalarının akıllı sözleşmeleri yürütmek için merkezi olmayan otonom organizasyonlar (DAO'lar) oluşturduğu olasılığa değinen Arthur Hayes, dikkat çeken tahminlerde bulundu. Hayes, Ethereum'un en yaygın kullanılan merkezi olmayan sanal makine olması nedeniyle böyle bir senaryonun oldukça olası ve mantıklı olduğuna inanıyor.

Hayes'e göre, AI DAO'ları tarafından ihraç edilen token'lar, merkezi olmayan borsalarda (DEX'ler) ve çoğunlukla ETH ağı üzerine inşa edilmiş olanlarda işlem görecek.

Bir DEX, yapay zeka destekli bir DAO tarafından çıkarılan her türlü öz sermaye, borç, hizmet, katılım vb. token'ların ticaretini desteklemek için doğal olarak uygun bir yapıda.

DAO'lar fon toplayacak ve ağ üzerinde (on-chain) token ihraç edecektir. Çok sayıda yeni DAO tokenı DEX'lerde işlem görecektir. DAO'lar şirketlerden daha fazla ekonomik değer yakaladıkça, DEX'ler geleneksel CEX'lerden daha fazla işlem görecektir.

On-chain faaliyetlerin en büyük itici gücünün Ethereum üzerinde barındırılan DEX'lerdeki işlem hacminde bir patlama olacağına inanıyorum.

Arthur Hayes, yukarıdaki senaryonun beklentilere uygun olarak gerçekleşmesi halinde, DEX işlem hacimlerinin 2022'de kaydedilen geleneksel borsa hacimlerinin %20'sine ulaşması durumunda Ethereum'un mevcut fiyatı olan 1.875 dolardan %1.556'ya kadar çıkarak 31.063 dolara ulaşabileceğini belirtti.

Hayes, ETH'nin bundan yaklaşık beş yıl sonra beş haneli bir fiyata ulaşabileceği düşüncesini paylaşarak, tahminini sonlandırıyor.