Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bitkisel Yağlar ile Saç Gürleştirme

Bitkisel yağlar saç gürleştirmede etkilidir. Hindistan cevizi yağı saçın ihtiyacı olan nemi sağlamada etkilidir. Zeytinyağı saçı ısıdan korurken shea yağı yaşlanma karşıtıdır. Argan yağı saç uçlarındaki kırıkları yumuşatırken badem yağı saçları güçlendirir. Biberiye yağı ise saç büyümesini destekler.

Yayın Tarihi: 28.10.2023 16:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Bitkisel Yağlar ile Saç Gürleştirme

Bitkisel Yağların Saç Gürleştirme Özellikleri

Bitkisel yağların cilde pek çok faydası olduğunu biliyoruz. Muhtemelen en az bir tanesini cilt bakımınızın bir parçası haline getirmişsinizdir bile. Peki onları saç bakımında kullandınız mı? Cevabınız hayırsa şimdi başlamanın tam vakti. Saçlarınıza sağlık katmak ve hacimli görünmelerini sağlamak için saç gürleştiren yağlar ile hazırlayacağınız pek çok tarif var. Buradaki kritik nokta size uygun yağı kullanmak. Saç tipiniz, saç derinizin mevcut durumu ve hatta dönemsel yaşadığınız dökülme, kuruluk gibi problemler size yol gösterici olmalı.

Hindistan Cevizi Yağı

Aynı zamanda incelen saç telleriyle mücadele etmenize de yardımcı olabilir. Özellikle kurumaya daha yatkın olan kıvırcık saçlarda mucize yaratan Hindistan cevizi yağı saçın ihtiyacı olan nemi sağlamada saç köklerini elektriklenme, kırılma gibi zararlardan korumada etkili.

Zeytinyağı

Isıyla şekillendirme saça zarar verebiliyor. Ancak zeytinyağı ısıya karşı koruyucu görevine sahip. İçeriğindeki antioksidan, E vitamini, oleik asit kombinasyonuyla saçın doğal keratini etrafında bir kalkan yaratıyor.

Shea Yağı

Afrika shea ağaç fındıklarından elde edilen shea yağı, özellikle yaşlanma karşıtı olarak kullanılıyor. Kuru bir cildiniz varsa ve cildiniz çok hızlı bir şekilde kırışıyorsa shea yağı tam size göre.

Argan Yağı

Saç uçlarındaki kırıkları yumuşatan, saçı ısıdan ve güneşin zararlı UV ışınlarından da koruyan bir içerik arıyorsanız argan yağı sizin için ideal. Ayrıca diğer bitkisel yağlara göre daha hafif dokulu ve tüm saç tiplerine de uygun olduğu için gerçek bir kurtarıcı olduğunu söyleyebiliriz.

Badem Yağı

Saçları güçlendirmek ve kırılmayla savaşmak için badem yağı birebir. Hem nemlendiren hem de güç veren bu yağ kuru, hasar görmüş ve boya işlemi görmüş saçlarda mükemmel çalışır.

Biberiye Yağı

Biberiye, saç büyümesini desteklemek ve tabii gürleştirmek için kullanılır. Yapılan araştırmalar biberiye yağının saç derisine uygulandığında daha sağlıklı bir büyümeyi desteklediğini gösteriyor.