Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bitcoin, ABD doları karşısında zayıf duruyor: Yatırımcıyı neler bekliyor?

Bitcoin, ABD doları karşısında zayıf duruyor. Son günlerde yaşanan fiyatlanmalar yatırımcıyı daha çok ilgisiz yaptı. Geleneksel varlıkların güçlü durumu, Bitcoin'in değerini aşağıya çekiyor. Bloomberg raporuna göre, ABD dolarındaki olumlu eğilim, Bitcoin'in düşüş eğiliminde olduğunu gösteriyor. Doların güçlenmesiyle birlikte muhafazakar yatırımcıların dolara yönelmesi, Bitcoin'in değerini daha da düşürebilir.

Yayın Tarihi: 06.09.2023 01:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Bitcoin, ABD doları karşısında zayıf duruyor: Yatırımcıyı neler bekliyor?

Bitcoin ve ABD Doları Rekabeti

Kripto yatırımcıları, Bitcoin’in ne olacağını merak ediyor. Son günlerde yaşanan fiyatlanmalar yatırımcıyı daha çok ilgisiz yaptı. Geleneksel varlıkları güçlü durması BTC’yi aşağıya çekiyor. Dünyanın rezerv para birimi ABD Doları (USD) ile ilk dijital para birimi olan Bitcoin (BTC) arasında karşıt bir performans eğilimi var gibi görünüyor. USD 8. pozitif haftasına doğru ilerlerken, mevcut zincir içi verilere göre Bitcoin nispeten düşüş eğilimi gösteriyor.

ABD Doları ve Bitcoin Rekabeti

Bloomberg raporuna göre, ABD dolarındaki mevcut olumlu eğilim, 2005'ten bu yana görülen en güçlü büyüme olarak dikkat çekiyor. Dolardaki bu güçlü büyüme, özellikle mal sektörünü 2,5 puan geride bırakan hizmet sektörlerindeki kritik iyileşmelerden kaynaklanıyor.

Bitcoin'in Durumu

Bitcoin, son 24 saat içinde yaklaşık %0,53 oranında değişimle 25.735 seviyelerinde dolaşıyor. Bu Bitcoin için pek de olumlu bir haber değil. Gerçekte Bitcoin, ABD Doları'nın şu anda çizdiği sürdürülebilir büyüme grafiğiyle övünemez. Çünkü son 7 günlük dönemdeki performansı istikrarsızdı ve bu yazı yazıldığı sırada %7,99'luk bir kayıpla zirveye ulaşmıştı.

Yatırımcıların Tercihi

Dolar güçlenirken, daha muhafazakar yatırımcıların dolara bağlı yatırım varlıkları peşinde koşma ihtimali de artıyor. Bu durum, fonların neden Bitcoin'den çıkıyor gibi göründüğünü açıklayabilir. Finansal ekosistemde, hem geleneksel finans dünyasını hem de kriptoyu kapsayan çok dikkat çekici bir dinamizm var ve varlıklardaki geçici büyüme bu şekilde olabiliyor.

Bitcoin'in Geleceği

BTC ile USD arasındaki mevcut farklı ilişki, ABD Doları'nın güçlü büyüme trendine rağmen Bitcoin'in pozitif yönde değişebileceğini gösteriyor.