Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Biruni Üniversitesinde Afetlerde Medya ve STK'lerin Rolü Paneli Düzenlendi

Panelde, afetlerde medya ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle kriz yönetimindeki önemi vurgulandı.

Yayın Tarihi: 26.02.2025 18:58
Güncelleme Tarihi: 26.02.2025 18:58

Biruni Üniversitesinde Afetlerde Medya ve STK'lerin Rolü Paneli Düzenlendi

Biruni Üniversitesinde "Afetlerde Medya ve STK'lerin Rolü" Paneli Düzenlendi

İstanbul'da düzenlenen bu panel, afet yönetimi ve kriz süreçlerinde medya ile sivil toplum kuruluşlarının katkısını öne çıkardı.

Vali Yardımcısı Hersanlıoğlu'nun Açıklamaları

Panelin açılışında konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Valiliğin afetlere yönelik hazırlık planlarını katılımcılara aktardı. Hersanlıoğlu, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün yer aldığı bu planın 23 ayrı çalışma grubundan oluştuğunu belirtti.

Özellikle arama kurtarma faaliyetleri için sivil toplum kuruluşlarından büyük destek aldıklarını ifade eden Hersanlıoğlu, şunları söyledi: "İstanbul özelinde bir deprem anında, ilk 12 saatte, 39 ilçe ile 39 il eşleştirilmiş durumda. Olası bir acil durumda eşleştirilen illerin valileri ilgili ilçelere intikal edecek. Ancak bu sürecin bir zaman gerektirdiğini unutmamak lazım. Bu süreçte ihtiyaç duyduğumuz en önemli kaynak, depreme hazırlıklı insan gücü. Bunun için rektör hocalarıyla iki toplantı gerçekleştirdik."

İstanbul Risk Azaltma Planı Revize Edildi

Hersanlıoğlu ayrıca İstanbul risk azaltma planının gözden geçirildiğini belirterek, "1397 eylem planına dönüştürüldü ve ilgili kamu kuruluşlarına atandı. İlçe belediyeleri ve diğer kamusal kuruluşlar, bu eylemleri gerçekleştirdiğinde yaşanabilecek afetlerde hem maddi hem manevi zararlar önemli ölçüde azaltılmış olacak." dedi.

Hersanlıoğlu, İstanbul'da büyük bir ihtiyaç olan dirençli bir şehir inşa etmek için çalıştıklarını ifade ederken, medyanın bu konuyu sürekli gündemde tutmanın önemine de dikkat çekti.

ASKON'un Afet Çalışmalarına Değinildi

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yaparak, ASKON'un tüm Türkiye'de ve 41 ülkede aktif olduğunu açıkladı. Türkiye'nin deprem riski taşıyan bir coğrafyada olduğunu aktaran Aydın, 6 Şubat depremleri, Kastamonu ve Giresun'daki sel olaylarını işaret etti.

Aydın, ASKON'un afetlerde ilk yardım konusunda öncü olmaya çalıştığını ifade ederek, "Afet koordinasyon ekiplerinde eğitim almış 2000'den fazla genç üyemiz var. Bu üyeler, oluşabilecek acil durumlarda hızlı bir şekilde koordine olabilecek." şeklinde konuştu.

Plaket Töreni ve Oturumlar

Panelin sonunda, İstanbul Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adil Koçalan, Mahmut Hersanlıoğlu, Orhan Aydın ve Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteğiyle İstanbul Gazeteciler...

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteğiyle İstanbul Gazeteciler Federasyonu tarafından düzenlenen "Afetlerde Medya ve STK'lerin Rolü" başlıklı panelde, afet süreçlerinde medya ve STK'lerin işbirliği ile kriz yönetimindeki rolü ele alındı. Konuşmaların ardından İstanbul Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adil Koçalan, İstanbul Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel'e plaket takdim etti.