Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Birleşmiş Milletler İklim Göçü Çağına Girildiğini Duyurdu

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Direktörlüğü'ne seçilen Amy Pope, iklim göçü çağına girildiğini duyurdu. Afrika İklim Zirvesi öncesinde iklim değişikliği ve insan hareketliliğiyle ilgili zorlukları ele almak için somut eylemler çağrısında bulunan Pope, Afrika ülkelerinin iklim değişikliğinin etkilerine karşı savunmasız olduğunu ve 2023 yılına kadar 105 milyon kişinin göç edebileceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 04.09.2023 00:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Birleşmiş Milletler İklim Göçü Çağına Girildiğini Duyurdu

Tarih Tekerrür Etti! Kavimler Göçü Resmen Başladı: 1700 Yıl Sonra Bir İlk

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Direktörlüğü'ne seçilen Amy Pope açıkladı. İklim göçü çağına girildiğini belirterek, göç etme ihtimali bulunan insan sayısını duyurdu. Dudak uçuklatan rakamlar dikkat çekiyor. İşte tüm detaylar...

105 Milyonluk Göç Uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Direktörlüğüne seçilen Amy Pope'den dünyanın dikkatini çeken açıklama geldi. Kenya'nın başkentinde 3 - 4 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Afrika İklim Zirvesi öncesinde iklim değişikliği ve insan hareketliliğiyle yaşanan zorlukları konu olarak ele almak adına somut eylemler çağrısı yaptı.

İklim Göçü Çağı

Pope tarafından gelen açıklamalar doğrultusunda iklim değişikliğinin etkisiyle birlikte savunmasız ülkeler arasında yer alan Afrika ülkeleri; kuraklık, sel, aşırı hava sıcakları ve yüksek deniz seviyeleri gibi krizleri ile gündeme geliyor. İklim krizinin getirdiği etkilerin hedefi olan Afrika ülkelerinde 2022 yılında 7,5 milyondan fazla kişinin doğal afetler sonucu göç ettiğini duyurdu.

Dünya Bankası'na Rapor Verildi

Durum değerlendirmesinde bulunan Pope, önlemlerin alınmaması halinde Afrika'dan 2023 yılında toplamda 105 milyon kadar insanın göç edebileceği vurgulanıyor. Göç hakkında Dünya Bankası'na rapor verdiğini ifade eden Pope, IOM'un Afrika üzerindeki devam edilebilir mücadeleye fayda sağlayabileceğini ifade etti.