Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Birgül Erken Dünya Şampiyonası'na Hazırlanıyor

Milli sporcu Birgül Erken, Yunanistan'da düzenlenecek dünya şampiyonasında rekor hedefliyor.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 17:13
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 17:13

Birgül Erken Dünya Şampiyonası'na Hazırlanıyor

Birgül Erken Yunanistan'ın Yolu Açık

Serbest dalış rekortmeni, milli sporcu Birgül Erken, Yunanistan'da gerçekleştirilecek olan 8. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'na odaklandı. Birgül, bu önemli organizasyonda rekor kırmayı hedeflediğini açıkladı.

Kaş ziyareti ve teşekkürler

Birgül Erken, Kaş Belediye Başkanvekili Şükrü Koçak’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında, geçen hafta Kaş’ta düzenlenen Serbest Dalış Açıksu Türkiye Şampiyonası’nda kazandığı üç altın madalyayı hatırlatarak, Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Dünya Şampiyonası Hedefleri

Bu yıl dünya şampiyonasının tarihi 2 Ekim olarak belirlendi. Erken, Kalamata’da yapılacak şampiyonada rekor kırmayı hedefliyor. Ayrıca, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun başarılı çalışmalarını destekleyerek, gelecekte Dünya Şampiyonası'nın yeniden Kaş'ta düzenlenmesini istediklerini dile getirdi.

Kaş’ın uluslararası tanıtımı

Kaş'ın, dünya çapında popüler bir serbest dalış noktası haline geldiğini vurgulayan Erken, "Kaş'ın tanıtımı için elimizden geleni yapmaya hazırız" diye belirtti. Belediye Başkanımız ve Federasyon Başkanımız Kadir Sağlam’ın desteğiyle bu hedefe ulaşacaklarına inandıklarını ifade etti.

Koçak'tan açıklamalar

Şükrü Koçak, Kaş’ta düzenlenen sportif faaliyetlerin ilçenin tanıtımına önemli katkılar sağladığını belirterek, "Kaş, denizi ve doğasıyla sportif faaliyetlere ev sahipliği yapmaya devam edecek. Birgül Erken’e de bu ziyareti için teşekkür ediyorum" dedi.

Başarılı sonuçlar

Birgül Erken, Antalya'nın Kaş ilçesinde gerçekleştirilen Serbest Dalış Açıksu Türkiye Şampiyonası'nda master kadınlar kategorisinde üç ayrı dalda Türkiye rekorunu kırarak milli takım seçmelerinde en yüksek puanlamayı elde etti.

Serbest dalış rekortmeni milli sporcu Birgül Erken (sağda), Kaş Belediye Başkanvekili Şükrü...

Serbest dalış rekortmeni milli sporcu Birgül Erken (sağda), Kaş Belediye Başkanvekili Şükrü Koçak'ı (solda) makamında ziyaret etti.