Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Binance, Kazakistan'da Kripto Para İşlemlerine İmkan Tanıyacak

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Kazakistan'daki kullanıcıların kripto alıp satmak için fiat kullanabileceğini ve ülkedeki kullanıcılara açık olmaya devam edeceğini vurguladı. Binance, Kazakistan'da yerel bir düzenlenmiş kripto para platformu kurduğunu duyurmuştu. Yeni platform, Kazakistanlı kullanıcılar için borsa ve takas hizmetleri, itibari para yatırma ve çekme ve kripto varlıkların saklanması dahil olmak üzere bir dizi kripto ve itibari para odaklı hizmet sunacak.

Yayın Tarihi: 23.06.2023 02:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Binance, Kazakistan'da Kripto Para İşlemlerine İmkan Tanıyacak

Binance, Kazakistan'da Kripto Para İşlemlerine İmkan Tanıyacak

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in kurucusu Changpeng Zhao, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında Kazakistan üst düzey yetkilileriyle bir anlaşma imzalarken çekildiği fotoğrafı paylaştı. Binance, Kazakistan'daki kullanıcıların kripto alıp satmak için fiat kullanabileceğini ve küresel istasyonun ülkedeki kullanıcılara açık olmaya devam edeceğini vurguladı. Binance, ülkedeki beş düzenleyici ile birlikte çalıştığını söyledi.

Binance, geçen yıl Ağustos ayında Kazakistan'da faaliyet göstermek için bir prensip onayı ve Ekim ayında AIFC Finansal Hizmetler Kurumu'ndan ülkedeki Astana Uluslararası Finans Merkezi'nde (AIFC) dijital varlık platformu sunmak ve saklama hizmetleri sağlamak için kalıcı bir lisans almıştı. Yeni platform, Kazakistanlı kullanıcılar için borsa ve takas hizmetleri, itibari para yatırma ve çekme ve kripto varlıkların saklanması dahil olmak üzere bir dizi kripto ve itibari para odaklı hizmet sunacak.

Binance Kazakistan yöneticisi Zhaslan Madiyev, yaptığı açıklamasında konuyla ilgili olarak şunları söylemişti: “Bugün Kazakistan'da banka kanalıyla entegre yerel bir kripto borsası Binance'i başlattık. Bu, bölgedeki bu türden ilk proje. Binance Kazakistan, Binance'in bölgesel ölçekte daha fazla yaygınlaştırılması için en iyi uygulamalarını benimseyecek. Özellikle, ülkenin ve sektörün insan sermayesini geliştirmeyi amaçlıyoruz, böylece blockchain konusunda geleceğin uzmanları ve uzmanları, tüm sektörün daha da gelişmesi ve vatandaşların günlük yaşamlarına kademeli olarak girmesi için kendi projelerini ve ürünlerini oluşturabilirler.”