Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Binance, Çin'deki Kripto Para Ticareti Yasaklarına Rağmen Faaliyetlerine Devam Ediyor

Binance, 2021'den bu yana Çin'deki kripto para ticareti ve madencilik yasağına rağmen faaliyetlerine devam etti. Wall Street Journal'ın haberine göre borsa, Çin'in kripto para ticareti yasağına rağmen 90 milyar dolarlık işlem gerçekleştirdi. Binance, ABD düzenleyicileri tarafından inceleme altında ve Adalet Bakanlığı tarafından soruşturuluyor.

Yayın Tarihi: 02.08.2023 18:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Binance, Çin'deki Kripto Para Ticareti Yasaklarına Rağmen Faaliyetlerine Devam Ediyor

Binance, Çin'deki Kripto Para Ticareti Yasaklarına Rağmen Faaliyetlerine Devam Ediyor

Binance, 2021'den bu yana Çin'de devam eden kripto para ticareti ve madencilik yasağına rağmen işlerini yürütmeye devam ettiği için hükümetin hedefindeydi. Wall Street Journal'ın haberine göre borsa, Çin'in kripto para ticareti yasağına rağmen faaliyet göstermeye devam etti. Haberdeki detaya göre kullanıcılar, borsa üzerinde 90 milyar dolarlık işlem gerçekleştirdi. 90 milyar dolarlık işlem hacmi, bir ay içinde dünya çapında gerçekleştirilen işlem hacminin %20'sini oluşturuyor. WSJ haber, Binance'in iç rakamlarına ve mevcut ve eski çalışanlarına atıfta bulundu. İşlemlerin çoğu kripto para birimlerine bağlı vadeli işlem sözleşmelerinde gerçekleşirken, ABD'de kripto için vadeli işlem ticareti yasaklanmıştır.

Bununla birlikte, borsa ve CEO Changpeng 'CZ' Zhao, 2017 yılında düzenleyici bir baskı sırasında Çin anakarasından ayrıldığını iddia etmeye devam ediyor. Ana akım medya tarafından yayınlanan son raporlar da şirketin hala çalışanlara sahip olduğunu gösteriyor. Bir şirket sözcüsü WSJ'ye verdiği demeçte, 'Binance.com web sitesi Çin'de engellendi ve Çin merkezli kullanıcılar tarafından erişilebilir değil' dedi.

Önde gelen kripto borsası, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) gibi ABD düzenleyicileri tarafından yoğun bir inceleme altında. Adalet Bakanlığı (DOJ) da borsayı kara para aklama yasalarını ve yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturuyor ve olası bir dava yaklaşıyor.