Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bilişim Vadisi Almanya'da Girişimcilere Kapılarını Açıyor

Bilişim Vadisi, Almanya'nın Karlsruhe eyaletinde girişimcilere kapılarını açıyor. Mobilite alanındaki çalışmalarıyla otomotiv sektörünün dijital dönüşümüne katkıda bulunmayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 29.07.2023 07:35
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Bilişim Vadisi Almanya'da Girişimcilere Kapılarını Açıyor

HANDE BERKTAN

Bilişim Vadisi Kocaeli, İzmir, İstanbul ve Bakü’nün ardından Almanya’nın Karlsruhe eyaletinde girişimcilere kapılarını açıyor. Avrupa’ya bu yıl Almanya’dan açılacak olan Bilişim Vadisi, Karlsruhe eyaletinde mobilitenin kümelendiği noktada yer almayı planlıyor.

Genel Müdür Ahmet Serdar İbrahimcioğlu'nun açıklamaları

Bilişim Vadisi otomotiv sektörünün dijital dönüşümünü sağlamada önemli bir yere sahip. Otomotiv yan sanayindeki gücümüzü mobilite ile beraber dönüşecek araçlarda, yan sanayinin de dönüşüme ayak uydurup önemli bir ihracat geliri oluşturmayı hedefliyoruz. Temel çalışma odağımız girişimci geliştirme ekosistemini oluşturmak.

Mobilite Hızlandırma Programı

Mobilite Hızlandırma Programları’na 1.200 girişimci başvurmuş 120 girişimciyle hızlandırma programı yaptık. Sanayicilerle beraber programlarımızla tedarikçi havuzu oluşturuyoruz. Bilişim Vadisi’nde otonom araç teknolojilerine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Fiziksel altyapıyı kuruyor, entelektüel kaynağı geliştirip, fonlarımızla yatırım desteği sunuyoruz.

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu 500 milyon TL’ye ulaştı. Küçük ölçekli girişimlere, tohum aşamasındakilere hazırladığımız bir fonumuz daha var.

Yurtdışı Yatırımları

Bilişim Vadisi Bakü ofisini kurduk. Almanya’da üniversite kentinin içinde yerleşke açmayı planlıyoruz. Otomotiv sektörünün olduğu yerde mobilite ağırlıklı yerleşkemiz olacak.