Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bilişim Uzmanından Yabancı Cihazlara Teknik İnceleme Önerisi

İdris Doğrul, yurtdışından gelen teknolojik ürünlerin güvenliği için gümrükde teknik inceleme yapılmasını önerdi.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 14:44
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 14:44

Bilişim Uzmanından Yabancı Cihazlara Teknik İnceleme Önerisi

Bilişim Uzmanından Gümrükte Teknik İnceleme Önerisi

Bilişim Sektörü İş İnsanları Derneği (BİSİAD) Başkanı İdris Doğrul, yabancı menşeli teknolojik ürünlerin güvenliği için gümrük işlemlerinde teknik inceleme yapılmasının önemine dikkat çekti.

Siber Güvenliğin Artan Önemi

İdris Doğrul, siber güvenlik konusunun, İsrail'in Lübnan'daki iletişim cihazlarına yönelik düzenlediği saldırının ardından tekrar gündeme geldiğini ifade etti. Gelişen teknoloji ile yazılımların güçlü hale geldiğini vurgulayan Doğrul, toplumda bu konuda bir farkındalık oluştuğunu belirtti.

Güvenlik ve Belgelendirme Önerisi

Yabancı menşeli cihazların yurda girişinde gümrükte teknik inceleme ve belgelendirme yapılmasının gerekli olduğunu kaydeden Doğrul, "Bu tür ürünlerin kontrol edilmesi, güvenlik açıklarını minimize edecek ve kullanıcıları kötü niyetli uygulamalara karşı koruyacaktır" diye konuştu.

Milli Teknolojilere Yatırım Gerekliliği

Doğrul, yerli yazılımların kullanılmasının önemine dikkat çekerek, yurtdışından gelen ürünlerin güvenliğinin sorgulanması gerektiğini söyledi. Ayrıca, iletişim protokollerinin gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, yabancı teknolojilere olan bağımlılığın azaltılması gerektiğinin altını çizdi.

Gelecek Senaryoları ve Ulusal Güvenlik

Lübnan’daki olayların, gelecekteki olası senaryoları düşündürdüğünü ifade eden Doğrul, siber saldırıların, büyük sistemlerin çökmesine neden olabileceğini vurguladı: "Ekonomik ve ulusal güvenliğimiz için güçlü bir bilişim altyapısı şarttır" dedi.

Siber Güvenlik Altyapısının Güçlendirilmesi

Türkiye’nin siber güvenlik alanındaki başarılarına değinen Doğrul, yerli teknolojilerle iletişim altyapısının geliştirilmesinin ülkenin bağımsızlığının bir göstergesi olduğunu belirtti. "Güçlü bir bilişim altyapısı, sadece ekonomik değil, aynı zamanda ulusal güvenliğimizin de en büyük güvencesidir" şeklinde konuştu.

Bilişim Sektörü İş İnsanları Derneği (BİSİAD) Başkanı İdris Doğrul, konuya ilişkin açıklamalarda...

Bilişim Sektörü İş İnsanları Derneği (BİSİAD) Başkanı İdris Doğrul, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.