Bilecik'te Gerçekleşen Alıkoyma Olayı
Bilecik’in merkezinde, bir kadın ve eşi, silahlı bir şüpheli tarafından alıkonuldu. Olay, Gazipaşa Mahallesi Yıldız Sokağı'nda meydana geldi.
Tartışma Sonrası Alıkoyma
Olay sırasında içinde bir çocuğun da bulunduğu 41 ABS 929 plakalı araçta, henüz kimlikleri belirlenemeyen bir çift ile çok sayıda sabıkası bulunan bir erkek arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından şüpheli, kadını ve kocasını alıkoyarak polislere silah doğrulttu.
KADES İhbarı ve Polis Müdahalesi
Olayın hemen ardından, araçtaki kadın, Kadın Destek Uygulaması (KADES) aracılığıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, otomobilin yanına geldiği sırada mevcut zanlı, polise silah doğrulttu. Bunun üzerine polisler, şüpheliyi etkisiz hale getirdi.
Cenaze ve Soruşturma Süreci
Şüphelinin etkisiz hale getirilmesinin ardından, alıkonulan kadın ve eşi güvenlik güçleri tarafından kurtarıldı. Maktulün cenazesi, savcılık incelemesinin ardından otopsi için Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Vali Aygöl’ün Açıklamaları
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, İl Koordinasyon Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, olayın üzücü olduğunu belirtti. Vali Aygöl, "Huzurumuzu bozmak isteyenlere karşı mücadelemiz devam edecek" diyerek, alıkoyma girişiminin önlenmesinde KADES programının önemine dikkat çekti.
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini vurgulayan Vali Aygöl, operasyonun jandarma tarafından yürütüldüğünü söyledi.
Bilecik'te kent merkezinde bir kadın ile eşini alıkoyup, polise silah doğrulttuğu iddia edilen zanlı, etkisiz hale getirildi.
Bilecik'te kent merkezinde bir kadın ile eşini alıkoyup, polise silah doğrulttuğu iddia edilen zanlı, etkisiz hale getirildi.