Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Biden, Harry ve Meghan'ın Air Force One Talebini Reddetti

İngiltere Kraliçesi'nin cenaze töreninden dönüşte Biden'ın Air Force One uçağıyla ABD'ye dönmek istediği ancak Biden'ın bunu reddettiği öğrenildi. Harry ve Meghan, 2020'nin başında Kraliyet Ailesi'nden ayrıldıklarını açıklayıp tüm resmi görevlerden aflarını istemiş ve ABD'ye yerleşmişti.

Yayın Tarihi: 21.07.2023 13:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Biden, Harry ve Meghan'ın Air Force One Talebini Reddetti

Biden, Harry ve Meghan'ın Air Force One Talebini Reddetti

İngiltere Kraliçesi'nin cenaze töreninden dönüşte Biden'ın Air Force One uçağıyla ABD'ye dönmek istediği ancak Biden'ın bunu reddettiği öğrenildi. Harry ve Meghan, 2020'nin başında Kraliyet Ailesi'nden ayrıldıklarını açıklayıp tüm resmi görevlerden aflarını istemiş ve ABD'ye yerleşmişti. Biden ve karısı first lady Jill Biden, Kraliyet Ailesi üyeleriyle aralarını açmamak için Harry ve Meghan çiftiyle ilişkilerine dikkat ediyor. Jill Biden, sırf bu sebeple ev sahipliğini Harry ve Meghan'ın yaptığı Invictus Oyunları'na katılmadı.

Sussex Dükü Harry ve Düşesi Meghan Markle, Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesinden sonra ABD'ye dönmek için ABD Başkanı ile birlikte başkanlık uçağı Air Force One'a binmek istedi. Ancak bu talep hemen reddedildi. Kaynaklar, talebin hızla reddedildiğini çünkü genel olarak bunun tartışmasız bir konu olduğunu ifade etti. Basına konuşan kaynaklar, 'Böyle bir olay kargaşaya neden olurdu. Saray ve yeni Kral ile ilişkileri gerebilirdi' diyerek kararın doğru olduğunu belirtti. Çiftin, cenazenin ertesi günü, kendi özel güvenlik ekipleriyle eve döndükleri düşünülüyor.

ABD Başkanı Biden'ın eşi First Lady Jill Biden'ın Lahey'deki 2022 Invictus Oyunları'na davet edildiği ancak bunun da reddedildiği doğrulandı.