Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beykoz Belediyesi'nde 9 Taşınmazın Satışı Onaylandı

Beykoz Belediyesi, çeşitli mahallelerdeki 9 taşınmazın satışını onayladı. Meclis toplantısında tartışmalar yaşandı.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 13:09
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 13:09

Beykoz Belediyesi'nde 9 Taşınmazın Satışı Onaylandı

Beykoz Belediyesi'nde Taşınmaz Satış Kararı

Beykoz Belediye Meclisi, mülkiyeti belediyeye ait olan çeşitli mahallelerde bulunan 9 taşınmazın satışını oy çokluğuyla kabul etti. Belediye Başkanı Alaattin Köseler yönetimindeki meclis toplantısı, belediye hizmet binasında yapıldı.

Gündem ve Tartışmalar

Toplantıda, Elmalı, Akbaba, Örnekköy, Çengeldere, Çubuklu ve Cumhuriyet mahallelerinde yer alan taşınmazların satışı ele alındı. AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Ahmet Deliak, son 5 yılda yalnızca iki taşınmazın satışı yapıldığını hatırlatarak, mevcut satışların yasal bir engel taşımadığını belirtti.

Deliak, Elmalı Mahallesi'ndeki yaklaşık 3,5 dönümlük arsa için daha önce spor tesisi çalışmaları başlatıldığını ifade ederek, mahalle sakinlerinin satışa karşı olduğunu vurguladı. Ayrıca, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 51 dönümlük tarım arazisinin değerinde büyük bir düşüş olabileceğine dikkat çekti.

Meclis Üyelerinin Görüşleri

Ayrıca Ak Partili Sadullah Hasanoğlu, belediyenin taşınmazları değerlendirip kamu hizmetlerine dönüştürmesinin doğal olduğunu vurguladı. Hasanoğlu, arsa değerlerinin planlı ve plansız durumlara göre farklılık göstereceğini ifade etti.

Öte yandan CHP'li Turgay Sucuoğlu, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki arazinin bir bölümünün Devlet Su İşleri'nin taşkın-ıslah alanında kaldığını, geçmişte yapılan girişimlerin sonuçsuz kaldığını belirtti. Ayrıca Gökhan Taneri Vural, söz konusu arsanın daha önce tarım arazisinden çıkarılması yönünde yapılan başvurularınred edildiğini aktardı.

Sonuç

Mecliste yapılan tartışmaların ardından, taşınmazların satışını içeren İmar ve Hukuk Komisyonu raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Beykoz Belediye Meclis toplantısı, Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in yönetiminde belediye...

Beykoz Belediye Meclis toplantısı, Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in yönetiminde belediye hizmet binasında yapıldı.