Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beykoz Belediye Meclisi'nde ADD'nin Taşınmaz Tahsisi Tartışıldı

Beykoz Belediye Meclisi'nde, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin taşınmaz tahsisi üzerine tartışmalar yaşandı.

Yayın Tarihi: 25.10.2024 14:39
Güncelleme Tarihi: 25.10.2024 14:39

Beykoz Belediye Meclisi'nde ADD'nin Taşınmaz Tahsisi Tartışıldı

Beykoz Belediye Meclisi'nde Taşınmaz Tahsisi Gündemi

Beykoz Belediye Meclisi'nde gerçekleşen toplantıda, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) şubesine bir belediyeye ait taşınmazın tahsisi konusu gündeme geldi.

Toplantı Detayları

Başkan Alaattin Köseler yönetiminde yapılan oturumda, soru önergeleri ve gündem dışı konulara da yer verildi. AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Deliak, meclis toplantısında kabul edilen taşınmaz satışları arasında yer alan, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 51 dönümlük arazi ile ilgili bir önerge sundu. Deliak, bu arazinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesini önererek, böylece taşınmazın kamuya kazandırılacağını ve belediyenin ileride oluşabilecek zararından kurtulacağını savundu.

Derneğin Fiili Durumu

Çubuklu Mahallesi’nde bulunan bir hobi bahçesine ait taşınmazın ADD Beykoz Şubesine 20 yıllığına tahsis edilmesi gündeme gelirken, bu madde henüz komisyondan geçmemiş durumda. Deliak, 20 gün bunda bir ilerleme kaydedilmediğini belirtirken, derneğin söz konusu taşınmaza tabelalarını astığını ve etkinlikler düzenlemeye başladığını kaydetti. Bu durumun, meclis iradesine bir saygısızlık olduğunu vurgulayan Deliak, "Meclisten böyle bir karar çıkmadan kabul edilebilecek bir durum değildir" dedi.

Hukuki Durum ve Talepler

Deliak, hukuki bir dayanak olmadan bir taşınmazın dernek tarafından kullanılmasının "işgal" olarak nitelendirileceğini açıkladı. Ayrıca, Belediye Başkanı Köseler’den duruma ilişkin bir açıklama yapılmasını ve derneğin tabelasının kaldırılarak fiili kullanımın son bulması gerektiğini talep etti.

Beykoz Belediye Meclisi Toplantısı'nda, Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) şubesine tahsisine...

Beykoz Belediye Meclisi Toplantısı'nda, Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) şubesine tahsisine ilişkin teklifinin henüz komisyonda olmasına rağmen belediyeye ait taşınmazın dernekçe kullanılmaya başlanması gündeme geldi.