Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beyin Sağlığı İçin Güçlü Besinler

Bağırsak ve beyin birbirine sıkı sıkıya bağlıdır. Bu nedenle yediğimiz her şey beyin sağlığımızda büyük rol oynar. Beyin sağlığına yönelik gıdalar tüketmek gerekir. Hafıza güçlendiren besinler arasında yer alan zerdeçal, yağlı balıklar ve kakao önemlidir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker'e göre, beyin dostu besinler arasında yaban mersini, kakao, yağlı balıklar, yumurta sarısı, yeşil yapraklı sebzeler, kemik suyu, zerdeçal ve yağlı tohumlar-kuruyemişler bulunur.

Yayın Tarihi: 12.10.2023 14:10
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Beyin Sağlığı İçin Güçlü Besinler

Bağırsak ve Beyin Bağlantısı

Bağırsak ve beyin birbirine sıkı sıkıya bağlıdır. Bu nedenle yediğimiz her şey beyin sağlığımızda büyük rol oynar. Bazı gıdalar antioksidanlar, sağlıklı yağlar, vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Beyninize enerji sağlarlar ve beyin hücrelerinin korunmasına yardımcı olur. Bu da hem beyin hastalıklarının gelişmesini engeller hem de hafızayı demir gibi kuvvetlendirir. Bu nedenle beyin sağlığına yönelik gıdalar tüketmek gerekir.

Hafızayı Güçlendiren Besinler

Hafıza güçlendiren besinler arasında yer alan zerdeçal, içerdiği kurkumin maddesi sayesinde doğal bir antioksidan görevi görür ve bilgiyi öğrenme ve işleme sürecine yardımcı olur. Yağlı balıklar, özellikle somon, omega-3 yağ asitleriyle beyni güçlendirir ve hafızayı korur. Kakao ise flavonoidler açısından zengin olup öğrenme ve kısa süreli belleği güçlendirmede etkilidir.

Beyin Dostu Besinler

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker'e göre, beyin sağlığı için antioksidanlar, vitaminler, mineraller ve sağlıklı yağlar içeren bir beslenme önemlidir. Beyin dostu besinler arasında yaban mersini, kakao, yağlı balıklar, yumurta sarısı, yeşil yapraklı sebzeler, kemik suyu, zerdeçal ve yağlı tohumlar-kuruyemişler bulunur.