Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beyaz Saray İsrail-Filistin Çatışmasında Kara Birlikleri Göndermeyecek

Beyaz Saray, İsrail-Filistin çatışmasında kara birlikleri gönderme niyetlerinin olmadığını bildirdi. ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarını her yerde koruyacağını vurgulayan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsrail'e yapılacak yardımların devam edeceğini açıkladı. Hamas'ın saldırılarının İran'la ilişkisi olduğunu belirten Kirby, İran'ın Hamas'ı desteklediğini ve suç ortağı olduğunu ifade etti. İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki normalleşme sürecinin de olumlu bir işaret olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 10.10.2023 15:45
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Beyaz Saray İsrail-Filistin Çatışmasında Kara Birlikleri Göndermeyecek

Beyaz Saray'dan İsrail-Filistin Çatışması Açıklaması

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kirby, sahaya asker gönderme gibi bir niyetlerinin olmadığını belirtti ve ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarını her yerde koruyacağını vurguladı. İsrail'e yapılacak yardımın devam edeceğini söyleyen Kirby, İran'ın Hamas'ın saldırılarına ilişkin suç ortağı olduğunu ifade etti. Ayrıca, İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki normalleşmenin bölge için olumlu bir işaret olduğunu belirtti.

İsrail-Filistin Çatışması Detayları

Hamas'ın İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından başlatılan saldırılar sonucunda İsrail ve Gazze arasında çatışmalar yaşandı. İsrail'e kara birlikleri gönderme gibi bir niyetleri olmadığını belirten Beyaz Saray, İsrail'e yardımların devam edeceğini açıkladı. Hamas'ın saldırılarının İran'la ilişkisi olduğunu belirten Kirby, İran'ın Hamas'ı desteklediğini ve suç ortağı olduğunu söyledi. Bu çatışmaların yanı sıra İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki normalleşme sürecinin de olumlu bir işaret olduğunu belirtti.