Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beyaz Saçı Koparınca Daha Çok Beyaz Saç Çıkar Mı?

Saç beyazlaması, saç foliküllerinin içinde bulunan pigment hücrelerinden olan melanin üretiminin azalması veya durması sonucunda oluşur. Beyaz saçı koparmak yeni beyaz saçların oluşumunu etkilemez. Saçların beyazlamasını önlemek için bilimsel olarak kanıtlanmış bir yöntem yoktur. Evde doğal tariflerle beyaz saçlara veda edebilirsiniz.

Yayın Tarihi: 21.07.2023 13:35
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Beyaz Saçı Koparınca Daha Çok Beyaz Saç Çıkar Mı?

Beyaz Saçı Koparınca Daha Çok Beyaz Saç Çıkar Mı?

Saç beyazlaması, saç foliküllerinin içinde bulunan pigment hücrelerinden olan melanin üretiminin azalması veya durması sonucunda oluşur. Melanin, saçların rengini belirleyen pigmenttir. Saçları yeni yeni beyazlayan ve bu beyaz telleri kesen veya koparan biriyseniz çok duymuş olabilirsiniz: "Beyaz saçı koparınca daha çok beyaz saç çıkar" bu bilgi doğru mu? Yanıtını haberimizde derledik.

Beyaz saçların oluşumuna genetik faktörler, yaşlanma süreci ve melanin üretimindeki değişiklikler neden olur. Saçlardaki melanin pigmenti zamanla azalır ve bu da saçların beyazlaşmasına neden olur.

Saçların beyazlamasının kökünde yer alan melanin üretimiyle ilgili olduğu için, koparma işlemi yeni beyaz saçların oluşumunu etkilemez. Ayrıca, saç koparıldığında veya kesildiğinde, saç kökleri yeni saçların oluşumuna devam eder.

Beyaz saçlar genellikle yaşlanma süreciyle ilişkilidir, ancak bazı kişilerde genetik yatkınlık veya çevresel faktörler nedeniyle daha erken yaşlarda da görülebilir. Saçların beyazlamasını önlemek için bilimsel olarak kanıtlanmış bir yöntem yoktur.

Beyaz Saçlara Doğal Çözümler

Beyaz saçlarınıza evde yapacağınız tariflerle 1 saat içinde veda edebilirsiniz. Yapılan araştırmalar, saç beyazlamasının saça rengini veren bir pigment olan melaninin azalmasından kaynaklandığını ileri sürüyor.

Zamanla, saç köklerindeki melanin üreten hücreler hasar görüyor veya ölüyor, bu da üretilen melanin miktarının azalmasına ve sonuç olarak saçın beyazlamasına neden oluyor. Şu anda saçın erken beyazlamasının bilinen bir tedavisi olmasa da, bazı yaşam tarzı değişiklikleri ve tedaviler daha fazla beyazlamayı yavaşlatmaya veya önlemeye yardımcı olabilir.

Ayrıca beyaz saçları saklamanın en iyi yollarından bir diğeri onları doğal bir şekilde boyamaktır. İşte evde doğal saç rengi yapmak için 10 kolay tarif:

  • Kahve: Saçınıza uygulayın, 1 saat bekletin ve sonra durulayın. Kahve saçınıza zengin, koyu kahverengi bir renk verebilir.
  • Pancar Suyu: Saçınıza uygulayın ve 1 saat bekletin. Su ile durulayın. Pancar suyu saçınıza kırmızımsı mor bir ton verebilir.
  • Kına: Saçınıza uygulayın ve birkaç saat bekletin. Su ile durulayın. Kına saçınıza kırmızımsı-turuncu bir renk verebilir.
  • Adaçayı: Saçınıza uygulayın ve bir saat bekletin. Su ile durulayın. Adaçayı saçınıza daha koyu kahverengi bir renk verebilir.
  • Papatya: Saçınıza uygulayın ve bir saat bekletin. Su ile durulayın. Papatya saçınıza açık sarı bir renk verebilir.
  • Ceviz: Saçınıza uygulayın ve bir saat bekletin. Su ile durulayın. Siyah ceviz saçınıza koyu kahverengi bir renk verebilir.
  • Havuç Suyu: Saçınıza uygulayın ve bir saat bekletin. Su ile durulayın. Havuç suyu saçınıza kırmızımsı-turuncu bir renk verebilir.
  • Ravent: Saçınıza uygulayın ve bir saat bekletin. Su ile durulayın. Ravent saçınıza kırmızımsı kahverengi bir renk verebilir.
  • Limon Suyu: Saçınıza uygulayın, birkaç saat bekletin ve suyla durulayın. Limon suyu saçınıza açık sarı bir renk verebilir.