Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bethesda'nın Uzay Temalı Aksiyon Oyunu Starfield'ın Ardından Merakla Beklenen The Elder Scrolls 6

Bethesda'nın uzay temalı aksiyon oyunu Starfield'ın çıkışının ardından merakla beklenen The Elder Scrolls 6 için heyecan dorukta. Oyunun çıkış tarihi hakkında yapılan açıklamalar ve Xbox'a özel olup olmayacağı konusundaki belirsizlikler oyunseverleri meraklandırıyor.

Yayın Tarihi: 08.09.2023 14:25
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Bethesda'nın Uzay Temalı Aksiyon Oyunu Starfield'ın Ardından Merakla Beklenen The Elder Scrolls 6

Bethesda'nın Uzay Temalı Aksiyon Oyunu Starfield'ın Ardından Merakla Beklenen The Elder Scrolls 6

Bethesda'nın uzay temalı aksiyon oyunu Starfield'ın görkemli çıkışının ardından şirketin bir sonraki büyük oyunu The Elder Scrolls 6 için meraklı bekleyiş başladı. Bethesda Game Studios The Elder Scrolls serisinin son oyunu The Elder Scrolls V: Skyrim'in devamı niteliğinde olan The Elder Scrolls VI'yı 2018'de E3 fuarında tanıttı. Stüdyo yöneticisi Todd Howard oyunun Starfield'ın çıkışından sonra yayınlanmasının planlandığını söylemişti. The Elder Scrolls 6'nın 2028 yılına kadar çıkması beklenmiyor. Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer geçtiğimiz günlerde oyunun "hala beş yıldan fazla bir süre uzakta" olduğunu açıkladı. Ayrıca Spencer özellikle PlayStation sahiplerinin çok merak ettiği "Xbox'a özel mi olacak?" konusuna da değindi.

Spencer'den Kafa Karıştıran Açıklama

Bloomberg ile yaptığı röportajda "Oluşturduğumuz oyunları duruma göre değerlendiriyoruz" diyen Spencer sözlerini şöyle sürdürdü: "Oyunlarımızın pek çok farklı yerde kullanılabilir olduğundan emin olmak istiyoruz. Xbox konsollarımızda bilgisayarda ve ayrıca bulut üzerinden. Bu oyunlar neredeyse tüm web özellikli cihazlara gelebilir. Starfield ve diğer Xbox Game Studios oyunlarına erişebilecek milyonlarca oyuncuya bakıyoruz. Bu gerçekten de oyunculara nasıl oynamak istedikleri konusunda seçenek sunmak ve oyun kültürlerini oluşturmakla ilgili" diye yanıt verdi."

Bethesda yöneticisi Todd Howard geçtiğimiz günlerdeki bir açıklamasında Starfield'ın Xbox Series X/S konsollarona özel olmasını savunmuştu. Xbox'un Starfield'ı sadece kendi platformuna özel tutması finansal anlamda olumlu bir getirisi olursa Elder Scrolls 6'nın da aynı kaderi paylaşacağı tahmin ediliyor.