Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bethesda'nın Uzay Keşif RPG'si Starfield, Xbox için Bayrak Yarışının Başlangıcı Olacak

Bethesda'nın uzay keşif RPG'si Starfield, Xbox için bayrak yarışının başlangıcı olacak. Xbox'ın pazarlama şefi Jerret West, Starfield'ın Xbox için harika bir dönemin başlangıcı olduğunu ve diğer oyunların da yolda olduğunu belirtti. Starfield, 6 Eylül'de piyasaya sürülecek ve Game Pass'te yerini alacak. Oyunun minimum ve önerilen PC özellikleri de paylaşıldı.

Yayın Tarihi: 28.08.2023 17:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Bethesda'nın Uzay Keşif RPG'si Starfield, Xbox için Bayrak Yarışının Başlangıcı Olacak

Bethesda'nın Uzay Keşif RPG'si Starfield, Xbox için Bayrak Yarışının Başlangıcı Olacak

Bethesda’nın uzay keşif RPG’si Starfield, iki haftadan kısa bir süre içinde oyuncuların eline geçecek ve Xbox'ın pazarlama şefi ve Microsoft Gaming'in kurumsal başkan yardımcısı Jerret West, bunun “Xbox için harika olacak, özel oyunlardan oluşan bir bayrak yarışının” başlangıcını işaret ettiği konusunda umutlu görünüyor.

West, Gamescom’da GamesRadar+ ile yaptığı röportajda Starfield’ın Xbox için “topluluk neşesini ve toplumsal neşeyi” temsil ettiğini söyledi ve bu kadar iddialı ve benzersiz bir oyunun çok sık ortaya çıkmadığını belirtti. West, bunun Xbox için harika bir dönemin başlangıcı olduğunu ve Forza Motorsport ve Avowed gibi diğer oyunların da yolda olduğunu hatırlattı.

West, röportajında “Starfield’ın bazı açılardan bayrak yarışının başlangıç silahını temsil ettiğini düşünüyorum, bu Xbox için de harika olacak” dedi ve devam etti: “Ve Xbox dediğimde konsol ve PC oyun topluluklarını kastediyorum. Tüm bu oyunların PC'de ve konsolda Game Pass'te aynı gün ve tarihte yayınlanacağını görüyorsunuz. Starfield ve Forza'mız var. Ve 2024'ü düşünürseniz, Avowed ve Hellblade gibi şeyleri zaten duyurmuştuk ve belki de Towerborne oynama fırsatınız olur. Bu oyunların tamamı, insanların bir marka olarak Xbox’ı nasıl deneyimlediğini gerçekten yaratmak ve şekillendirmek için bir nevi bayrak yarışı teslim noktasıdır. Bunu daha çok önümüzdeki birkaç yıl içinde bizim için oldukça özel olacak bir bayrak yarışının başlangıcı gibi düşünüyorum. Ve bu yarışın kazanılmasına katkıda bulunacak pek çok şampiyonluk var.”

Starfield Kurmak için Ne Kadar Depolama Alanına İhtiyaç Var?

Starfield, 6 Eylül’de Xbox Series X|S ve PC’de piyasaya sürülecek ve Game Pass'te yerini alacak. Ancak oyunun Premium veya Constellation sürümlerine sahip olanlar için erken erişim 1 Eylül’de başlayacak.

Bethesda Game Studios, uzun süredir beklenen uzay temalı oyunları Starfield için minimum ve önerilen PC özelliklerini ile çıkış tarihlerini duyurdu. Oyunun erken erişim sürümüne özel çıkış tarihleri ve oyunun küresel çıkış saatleri açıklandı.

Oyunun premium sürümünü veya Constellation Editionı ön sipariş veren veya satın alan oyuncular, 1 Eylülde erken erişime başlayabilecekler. Standart sürüme sahip oyuncular ise 6 Eylüle kadar beklemek zorunda kalacaklar.

Starfieldın bilgisayar özellikleri de paylaşıldı. Hem minimum hem de önerilen sistem gereksinimleri SSD'yi zorunlu kılıyor ve oyun için 125 GB boş alan gerekecek. İşte Starfieldın minimum ve önerilen PC özellikleri:

MİNİMUM SİSTEM GEREKSİNİMLERİ:

İşletim Sistemi: Windows 10 sürüm 21H1 (10.0.19043)
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X, Intel Core i7-6800K
Bellek: 16 GB RAM
Grafikler: AMD Radeon RX 5700, NVIDIA GeForce 1070 Ti
DirectX: Sürüm 12
Depolama alanı: 125 GB kullanılabilir alan
Ek Notlar: SSD Gerekli

TAVSİYE EDİLEN SİSTEM GEREKSİNİMLERİ:

İşletim sistemi: Güncellemelerle Windows 10/11
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X, Intel i5-10600K
Bellek: 16 GB RAM
Grafikler: AMD Radeon RX 6800 XT, NVIDIA GeForce RTX 2080
DirectX: Sürüm 12
Ağ bağlantısı: Geniş bant internet bağlantısı
Depolama alanı: 125 GB kullanılabilir alan
Ek Notlar: SSD Gerekli

Oyunun performansı konusunda tam bilgi olmasa da, Bethesdadan Todd Howard daha önce oyunun Xbox Series X'te 4K ve 30 FPS, Xbox Series S'te ise 1440p ve 30 FPS'de çalışacağını açıklamıştı.