Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Besin Öğesi Az İçeren Ama Kilo Aldıran Yiyecekler

Bazı yiyecekler besin öğesi fazla içermediği halde ciddi kilo alımına sebebiyet verir. Elzem aimonasitler, diyet lifi ,vitamin veya mineral kaynağı çok içermezken yüksek kalori içerir. Bu da kişiye kilo aldırır. Bu yiyecekler insan vücuduna ve sağlığına fayda sağlamazken, yağ oranını artırdığı için iç organların yapısını bozar ve buna bağlı olarak sağlığı olumsuz etkiler. Kilolu olan ve kilo almaya elverişli olan insanların kesinlikle bu gıdalar tüketmemesi gerekir. Normal insanların ise ölçülü bir şekilde tüketmesi gerekir.

Yayın Tarihi: 14.10.2023 11:35
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Besin Öğesi Az İçeren Ama Kilo Aldıran Yiyecekler

Besin Öğesi Az İçeren Ama Kilo Aldıran Yiyecekler

Bazı yiyecekler besin öğesi fazla içermediği halde ciddi kilo alımına sebebiyet verir. Elzem aimonasitler, diyet lifi, vitamin veya mineral kaynağı çok içermezken yüksek kalori içerir. Bu da kişiye kilo aldırır.

Bu yiyecekler insan vücuduna ve sağlığına fayda sağlamazken, yağ oranını artırdığı için iç organların yapısını bozar ve buna bağlı olarak sağlığı olumsuz etkiler. Kilolu olan ve kilo almaya elverişli olan insanların kesinlikle bu gıdaları tüketmemesi gerekir. Normal insanların ise ölçülü bir şekilde tüketmesi gerekir.

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında önemli bilgiler verdi. Margarin, kola ve diğer gazlı içecekler, meyve suları, cips, soslu tuzlu kuruyemişler, noodle makarna, beyaz ekmek, krem çikolatalar, fındık ezmesi veya kreması, kahve karışımları, hazır ve paketli soslar, çikolata, kek, bisküvi ve her türlü paketli gıda, fast food yemekler gibi yetersiz besin öğesine sahip gıdalar, herkes için kaçınılması gereken vücut sağlığına yararı olmayan ultra sağlıksız yiyeceklerdir.

Aşağıda belirttiğim gıdalarda özellikle porsiyon miktarına dikkate edilerek tüketilmesi gereken gıdalardır: ayçekirdeği, kabak çekirdeği gibi yağlı tohumlar, sucuk, sosis, salam gibi işlenmiş et ürünleri, fındık ezmesi, krema, bal, kaymak, tahin, pekmez, reçel ve marmelatlar, hayvansal yağlar, sakatatlar, patates, pirinç gibi... Bu gıdalar da yeterli ve dengeli tüketildiğinde zarar vermez ama en ufak porsiyon aşımında vücuda yağ olarak depolanır ve vücut sağlığını bozar, bu sebeple yeterli ve dengeli tüketilmesi gerekmektedir. Doğal beslenin, sağlıklı yaşayın...