Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beşiktaş'ta Cenk Tosun ve Salih Uçan'ın Sözleşme Durumu Belirsiz

Beşiktaş'ta Cenk Tosun ve Salih Uçan'ın sözleşmelerinin uzatılması konusu gündemde. İki futbolcunun talepleri ile yönetimin teklifi arasında anlaşmazlık bulunuyor. Beşiktaş'ta kongreden sonra yeni yönetimin bu konuyu ele alması bekleniyor.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 20:51
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Beşiktaş'ta Cenk Tosun ve Salih Uçan'ın Sözleşme Durumu Belirsiz

Olağanüstü seçim için gün sayan Beşiktaş, zor günler geçiriyor.

Ligde lider Fenerbahçe'nin 11 puan gerisine düşen siyah-beyazlıların, Konferans Ligi'nde de gruptan çıkması da zor görünüyor.

Kongreye kadar Burak Yılmaz'a emanet edilen Kartal, Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Gaziantep FK'yı 2-0 mağlup ederek moral buldu. Bu karşılaşmada Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri Salih Uçan ve Cenk Tosun kaydetti.

Siyah-beyazlılarda iki yıldız ismin sözleşmelerinin uzatılması yeniden gündemde. Cenk ile Salih'in sözleşme konuusu, geçtiğimiz sezonundan bu yana çözüme kavuşturulmadı.

YENİ YÖNETİM GÖRÜŞECEK

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, söz konusu oyuncuların sezon sonu bitecek sözleşmelerinin uzatılması konusu ertelenmiş durumda. Siyah-beyazlılarda kongrenin ardından göreve gelecek yeni yönetim, Salih ve Cenk ile yeniden masaya oturacak. Menvcut başkan Ahmet Nur Çebi, futbolcularla iki kez görüşüp anlaşma sağlayamamıştı.

TALEPLERİ BELLİ OLDU

Cenk'in 55 milyon TL, Salih'in ise 45 milyon TL yıllık ücretin yanında 2 yıllık sözleşme isteği bulunuyor. Yaklaşık 2 ay önce yapılan son görüşmede iki futbolcunun isteğiyle yönetimin teklifi arasında fark olduğundan dolayı anlaşma sağlanamamıştı.

Bu sezon siyah-beyazlı forma ile 5'i ilk 11 olmak üzere 13 maçta görev alan Cenk Tosun, 2 gol, 1 asistlik katkı yaptı. Salih Uçan ise, 15 maçta 2 gol ve 4 asistlik performan sergiledi.

Beşiktaş'ta Cenk Tosun ve Salih Uçan'ın Sözleşme Durumu Belirsiz

Beşiktaş'ta geçtiğimiz sezonun bitimi ile birlikte Cenk Tosun ile Salih Uçan'ın sözleşmelerinin uzatılması gündeme gelmişti. Ancak aradan geçen zamana rağmen konu çözüme kavuşamadı. İki futbolcu, Gaziantep karşısında takımı galibiyete taşırken performanslarıyla takdir topladı. İki maçlık sakatlığını atlatıp takımdaki yerini alan Salih ilk golü kaydetti, Aboubakar'ın yokluğunda santrfora dönen Cenk de 2. golü attı. Söz konusu oyuncuların sezon sonu bitecek sözleşmelerinin uzatılması konusu ise biraz ötelenmiş durumda.

TOSUN PAŞA 55, UÇAN 45 İSTİYOR

Başkan Ahmet Nur Çebi'nin iki kez görüşüp anlaşma sağlayamadığı futbolcularla yeni yönetim masaya oturacak. Cenk'in 55 milyon TL, Salih'in ise 45 milyon TL yıllık ücretin yanında 2 yıllık sözleşme beklentisi bulunuyor. Yaklaşık 2 ay önce yapılan son görüşmede iki futbolcunun isteğiyle yönetimin teklifi arasında fark olduğundan dolayı anlaşma sağlanamamıştı.

GÖZLER EMRE KOCADAĞ'DA

Bu arada Beşiktaş'ta 17 Aralık olarak açıklanan seçim tarihi, 3 Aralık'a çekilmişti. Siyah-beyazlı camia genel kurul için gün sayarken, kimlerin aday olacağı da merak ediliyor. Mevcut asbaşkan Emre Kocadağ'ın, birkaç gün içerisinde adaylığını resmen duyurması bekleniyor. Gaziantep FK maçı sonrası bir açıklama yapan Kocadağ, 'Beşiktaş hiçbir zaman sahipsiz kalmaz. Kara bulutların dağılması için kendime düşen neyse onu yapacağım. Bu ligi dizayn etmeye, şampiyonluk pastasını iki takım arasında paylaştırmaya çalışanlardan hesap soracağız' demişti.

GHEZZAL 2 HAFTA YOK

Öte yandan Gaziantep FK karşılaşmasının 32. dakikasında oyundan çıkmak zorunda kalan Rachid Ghezzal'ın sol uyluk iç adalesinde gerilme ve ödem tespit edildiği belirtildi. Tecrübeli ismin 2 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor.