Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beşiktaş Yönetimi Sponsorluk Anlaşmalarına Yöneliyor

Beşiktaş yönetimi, transfer çalışmalarını tamamladıktan sonra sponsorluk anlaşmalarına yöneliyor. Stat isim ve fan token alanlarında yapılacak anlaşmalarla toplamda 80 milyon Euro gelir elde edilecek. Bu gelirle kulübün mali durumu önemli ölçüde düzelecek.

Yayın Tarihi: 07.09.2023 12:22
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Beşiktaş Yönetimi Sponsorluk Anlaşmalarına Yöneliyor

Transfer Çalışmaları

Transfer çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan Beşiktaş Yönetimi, sponsorluk anlaşmalarına yöneliyor. Siyah beyazlarının toplam 80 milyon Euro (2.3 milyar TL) gelir elde edeceği iki anlaşmanın açıklanmaya hazırlandığı ileri sürüldü. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında "Bitirme noktasındayız" sözleriyle müjdelediği sponsorluklarının stat isim ve fan token alanlarında olduğu öğrenildi.

Stat İsim Anlaşması

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre; uzun süredir devam eden pazarlıklar nedeniyle camiadan zaman zaman eleştiriler alan yönetim, en karlı anlaşmalara imza atmak için çabalıyor. Stat isim hakkında yabancı firmalarla yapılan görüşmelerden sonuç alınamaması sonrasında Beko ile anlaşmaya varıldığı belirtildi. 5 yıllık imzalanacak sözleşmede senelik 8 olmak üzere toplamda 40 milyon Euro gelir elde edilecek.

Fan Token Anlaşması

Birçok kulübün yıllar önce piyasaya girdiği 'fan token' piyasasında da Beşiktaş 40 milyon Euro'luk bir anlaşma yapacak. Bu sayede toplam gelir 80 milyon Euro'ya (2.3 milyar TL'ye) çıkarılacak. Bu para kulüp ekonomisini önemli ölçüde düzeltecek.

Mali Durum

Her fırsatta kulübün mali durumunu düzeltmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Ahmet Nur Çebi bu iki anlaşmaya büyük önem veriyor. Mart ayında yapılan divan kurulu toplantısında toplam borcu 6.2 milyar TL olarak açıklanan Beşiktaş, sponsorlardan gelecek 2.3 milyar TL'lik gelirle bu borcun 3'te 1'ini kapatabilecek düzeye ulaşacak.