Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beşiktaş Transfer Çalışmalarında Davy Klaassen İçin Veto Yedi

Beşiktaş, Davy Klaassen transferinde teknik heyetten veto aldı. Adidas, Kanye West ile yaptığı iş birliğini sonlandırdı.

Yayın Tarihi: 30.07.2023 13:45
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Beşiktaş Transfer Çalışmalarında Davy Klaassen İçin Veto Yedi

Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş’a menajerler tarafından önerilen ve maliyeti da yüksek olmayan Davy Klaassen teknik heyetten veto yedi...

Beşiktaş yönetimi, Ajax’ın 30 yaşındaki oyuncusu için Hollanda ekibi ile temasa geçerek nabız yokladı. Hollanda ekibinin yöneticileri kaptanları için 2.5 milyon Euro bonservis bedeli belirledi. Bunun üzerine yöneticiler teknik direktör Şenol Güneş’le temasa geçerek “Böyle bir oyuncu önerildi, geçmişteki performansı malum, maliyeti de uygun, siz ne dersiniz?” diye sordu. Güneş’in yöneticilere “Klaassen’in kalitesi tartışılmaz, gerçekten çok iyi bir oyuncu ancak sistemimize uygun değil. Burada verimli olamaz. Sırf Transfer etmiş olmamak için oyuncu almayalım” dediği öğrenildi. Güneş’in yöneticilere öncelikle bir kanat alınması istediği öğrenilirken deneyimli çalıştırıcının gönlündeki ismin Everton’dan Demarai Gray olduğu belirtildi. Piyasa değeri 20 milyon Euro olan Jamaikalı oyuncu için Everton’a kiralama teklifiyle gidileceği gelen haberler arasında.

Adidas, Kanye West İle Yaptığı İş Birliğini Sonlandırdı

Adidas, ABD’li rap şarkıcısı Kanye West ile yaptığı moda iş birliği kapsamında “Yeezy” markasıyla spor ayakkabısı ve tekstil ürünü üretiyordu. 2015’te başlayan bu iş birliği 2022’de Kanye West’in Yahudi karşıtı açıklamaları nedeniyle sona ermişti. Adidas’ın elinde satılmamış 500 milyon dolar değerinde Yeezy ürünü bulunduğu ifade ediliyordu. Firma çözümü, kalan ürünlerin satışı için şarkıcıyla anlaşmakta buldu ve bu karar Adidas’ı çok büyük bir maddi yükten kurtardı. Adidas, elde kalan ürünlerin ilk partisini mayıs ayında satışa sundu. İkinci partiyi ise ağustos ayında satışa sunacağını duyurdu. Satışların başarısı, iki markanın birlikteliğinin devam edeceği iddialarına neden oldu. Adidas’ın ilk parti satışta 275 milyon dolar elde ettiği belirtiliyor. 31 yıl sonra ilk kez zarar açıklaması beklenen firma için bu bir can simidi oldu. Adidas, yeni sattığı Yeezy ürünlerinin gelirlerinin bir kısmını hayır kurumlarına bağışlama sözü vermişti.