Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beşiktaş Avrupa'da Başarıya Ulaştı

Beşiktaş, geçen yılki kadrodan kalan futbolcularıyla Avrupa’da başarıya uzandı. Teknik Direktör Şenol Güneş'in karnesi de oldukça başarılı. UEFA, Türk kulüplerindeki maç çakışması nedeniyle Beşiktaş'ın karşılaşmalarında değişiklik yaptı. Güneş, Tirana galibiyetinin ardından öğrencilerine 2 gün izin verdi ve hedeflerini açıkladı. Transferde de mutlu sona ulaşıldı.

Yayın Tarihi: 05.08.2023 19:36
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Beşiktaş Avrupa'da Başarıya Ulaştı

Beşiktaş, geçen yılki kadrodan kalan futbolcularıyla Avrupa’da başarıya uzandı.

Konferans Ligi ön eleme 2. turunda Arnavutluk’un Tirana takımını eleyen siyah-beyazlıların iki maçında da ilk 11’de yer alanların hepsi eski futbolcular oldu. Yenilerin hazır olmaması, sahada yer alanların başarısı, Teknik Direktör Şenol Güneş’in elini güçlendirdi. Fırsatı kaçırmayan futbolcular da, bu takımda kalmak için saldırdı.

Özellikle Ghezzal ile Cenk’in yokluğunda, Muleka ile Onur Bulut bu şansları çok iyi değerlendirdi. Onur, hem hazırlık döneminde hem de Konferans Ligi elemelerinde kusursuz bir mücadele ortaya koyarken, takımdan gönderileceği söylenen Muleka da performansıyla Güneş’in kafasındaki kötü imajı sildi.

Kazanan takımı bozmayan ve iki karşılaşmada da aynı futbolcularla ilk 11’i kuran Şenol Güneş, hem yenileri hem de gençleri bu takıma adapte ederek, başarı için uğraş verecek. Cenk, Ghezzal ve Rebic’in de katılımlarıyla Beşiktaş’ın daha iyi bir performans göstermesi bekleniyor.

GÜNEŞ'İN KARNESİ PEKİYİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in, siyah-beyazlıların başında yakaladığı Avrupa performansı parmak ısırttı. Siyah-beyazlıların Avrupa kupalarında aldığı son 20 galibiyetin 19’unda takımın başında bulunan Güneş, kulüp tarihinde en fazla Avrupa zaferi yaşayan teknik direktör konumunda bulunuyor.

UEFA, Türk kulüplerindeki maç çakışması nedeniyle Beşiktaş’ın karşılaşmalarında değişikliğe gitti.

Daha önce ilk maçı İstanbul’da yapması düşünülen siyah-beyazlılar, 10 Ağustos’taki karşılaşmayı Bakü Olimpiyat Stadı’nda oynayacak. Mücadele 20.00’da başlayacak. 17 Ağustos’taki karşılaşma ise Dolmabahçe’de yapılacak. Öte yandan UEFA, ilk karşılaşmayı İsviçre Futbol Federasyonu’ndan Lukas Fahndrich’in yöneteceğini açıkladı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Tirana karşısında alınan galibiyetin ardından öğrencilerine 2 gün izin verdi.

Avrupa yolunda kararlı bir şekilde gidişatlarını sürdüreceklerine inandıklarını söyleyen başarılı hoca, hedefleriyle ilgili de konuştu. Güneş, “Avrupa’da finale kadar gitmek istiyoruz. Uzun zorlu bir yol ama umudumuz hep var. Adım adım ilerleyeceğiz. Üç kulvarda birden hep yukarısını hedefliyoruz. Takviyeler olacak. Belki ayrılanlar da olur. Transfer süresi çok uzun. Böyle olunca motivasyon eksikliği yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

TRANSFERDE MUTLU SON Yıldız oyuncu ile anlaşma sağlandı!

Bu arada Güneş, Kara Kartal’ın Avrupa kupalarında aldığı son 20 galibiyetin 19’una imza attı.