Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bertuğ Yıldırım: Trabzonspor'a Önerdim Ama İlgilenmediler

Ermenistan maçında sonradan oyuna girip attığı beraberlik golüyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Bertuğ Yıldırım kariyerinde zirve yaptı. Trabzonspor'a önerilen genç futbolcu, ilgilenilmemesi üzerine Hatayspor'a transfer oldu ve Rennes'e 5.4 milyon Euro karşılığında transfer oldu. Bertuğ Yıldırım'ın babası da futbolculuk kariyeri olan bir sağ bek olduğu belirtildi. Alt yapıya verilen ilgi konusunda ise yetiştirici antrenör Köksal Uzun eleştirilerde bulundu.

Yayın Tarihi: 12.09.2023 18:04
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Bertuğ Yıldırım: Trabzonspor'a Önerdim Ama İlgilenmediler

Bertuğ Yıldırım'ın Yükselişi

Ermenistan maçında sonradan oyuna girip attığı beraberlik golüyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Bertuğ Yıldırım kariyerinde zirve yaptı. Birçok defa Trabzonspor’un kapısından dönen Trabzonlu oyuncu Hatayspor’a geldiğinde 175 bin Euro bonservisi bulunuyordu. Genç forvet 5.4 milyon Euro karşılığında Rennes’e transfer olarak Türkiye futbol piyasasını adeta salladı.

Bertuğ Yıldırım’ı yetiştiren alt yapı hocası Köksal Uzun ise Bertuğ’u Trabzonspor’a söylediklerini ancak ilgilenilmediğini Spor Arena’ya anlattı. Bertuğ Yıldırım’ın babasının da iyi bir futbolcu olduğunu belirten Uzun, “Ben gen faktörünün sporcu üzerindeki etkisine çok inanan bir teknik adamım. Bertuğ’un babası Trabzonlu. Bertuğ hırsını ondan almış. Ayrıca babası Savaş Yıldırım Sarıyer’in U21 takımında başlayıp Caykur Rizespor, Ardeşen Artvin Hopa, Akhisar, Bayburt, Demir Çelik Divriği, Çorumspor, Yozgatspor gibi takımlarda futbol oynamış bir sağ bek. Boyu 1.91 olan Bertuğ’un anne tarafı ise Rumeli Türkü. Bilirsiniz oradan da uzun boylu, güçlü fizikli oyuncular çıkar” dedi.

Alt Yapıya Verilen İlgi

TRABZONSPOR’A ÖNERDiM AMA iLGiLENMEDiLER Alt yapılara gereken ilgi gösterilmemesinden dert yanan Uzun, “Birçok teknik adam günü kurtarma derdiyle gençlere şans tanımıyor. Alt yapıda 10 yıl emek verdiğimiz oyuncuyu 10 dakika seyredip ‘Olmaz’ diyorlar. Türkiye’ye Samet Aybaba, Fatih Terim gibi gençlere güvenen hocalar lazım. Ben Bertuğ’u memleketimin takımı diye 15 yaşında Trabzon’a önerdim ama ilgilenmediler. Şimdi o zirveye tırmanırken arkasından bakıp seyretsinler” dedi.