Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Berlin'de Aslan Kafesinden Kaçtı

Almanya'nın başkenti Berlin'de bir hayvanat bahçesinden kaçan aslan nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yetkililer, aslanın kaynağını henüz belirleyemedi.

Yayın Tarihi: 20.07.2023 12:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Berlin'de Aslan Kafesinden Kaçtı

Aslan Kafesinden Kaçtı

Almanya'nın başkenti Berlin yeni güne acil polis uyarısıyla başladı. Bir hayvanat bahçesinden aslanın kaçtığı belirtilen uyarıda, Berlinlilerin sokağa çıkmaması istendi. Polisin sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı ve kısa sürede yerel medyada gündem olan olayda, bir aslanın başıboş bir şekilde dolaştığı duyuruldu.

Yetkililer Avcıları Görevlendirdi

5 özel eğitimli avcının aslanın peşinde olduğu belirtilirken bu avcıların sakinleştirici iğne kullanacakları da açıklandı. Avcıların aramalarını Stahnsdorf ve Kleinmachnow bölgelerinde yoğunlaştırdığı da belirtildi. Bölgede yaşayanlar kükreme sesleri duyduklarını açıklarken, iki polis helikopterinin devriye gezdiğini ve polisin de bazı yolları kapattığı açıklandı. Helikopterdeki polislerin bölgeyi termal görüntüleme sistemleriyle incelediği de belirtildi.

Aslanın Kaynağı Henüz Belirlenmedi

Henüz aslanın izine rastlanılmazken yetkililer, “Bölgedeki hiçbir hayvanat bahçesi ve sirkten kayıp açıklaması gelmedi” ifadesini kullandı.

Dişi Aslan Olabilir

Berlin'de polisten şaşırtıcı bir uyarı geldi. Potsdam bölgesi sakinlerinden evlerini terk etmemeleri istendi. Yerel kamu yayın kuruluşu RBB, daha sonra bu hayvanın dişi bir aslan olduğu bilgisini paylaştı. Hayvanat bahçeleri, barınaklar ve sirkler kontrol edildi ancak aslanın nereden geldiği tespit edilemedi.