
Berlin Büyükelçiliği'nde İftar Programı Düzenlendi
Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Gökhan Turan, Almanya'daki Türk toplumu temsilcilerine bir iftar yemeği organize etti. Büyükelçilik binasında gerçekleşen etkinliğe, Alman parlamento milletvekilleri Nils Schmid ve Derya Türk Nachbaur, Azerbaycan'ın Berlin Büyükelçisi Nasimi Aghayev ile Berlin eyalet meclisi üyeleri Ersin Nas, Tuba Bozkurt, Turgut Altuğ katıldı.
Ramazan'ın Anlamı ve Çanakkale Zaferi
Büyükelçi Turan, iftar programında yaptığı konuşmada, ramazan ayının insanlar arasında sevgi, saygı ve hoşgörünün arttığı bir dönem olduğunu belirtti. Ayrıca, 18 Mart'ta gerçekleştirilen Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110. yıl dönümüne değinerek, bu zaferin Türk milletinin fedakarlık ve birlikteliğinin bir simgesi olduğunu vurguladı.
Bölgedeki Barış Temasları
Turan, Türkiye'nin Filistin'in yanında olduğunu ve kalıcı barışın sağlanması için uluslararası iş birliklerine devam etiğini dile getirdi. Ukrayna'da yaşanan çatışmaların, Avrupa'daki güvenlik sorunlarını gözler önüne serdiğini vurgulayan Turan, Türkiye'nin bu zor süreçte müttefikleri ile işbirliği içinde olacağını ifade etti.
Irkçılık ve Yabancı Düşmanlığına Dikkat Çekildi
Almanya ve Türkiye arasındaki tarihi ilişkilerin önemine değinen Turan, Almanya'daki Türk toplumunu da etkileyen ırkçı olaylara dikkat çekti. Yabancı düşmanlığına karşı durmanın gerekliliğini vurgulayan Turan, geçmişte meydana gelen Hanau, Solingen ve Magdeburg saldırıları gibi olaylara atıfta bulunarak kayıpları saygı ile anarak bu tür saldırılara karşı Alman makamlarının mücadelesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.
Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Gökhan Turan, Almanya'daki Türk toplumu temsilcilerine iftar yemeği verdi. Büyükelçilik binasında verilen iftara, Alman parlamentosu milletvekilleri Nils Schmid, Derya Türk Nachbaur, Azerbaycan'ın Berlin Büyükelçisi Nasimi Aghayev, Berlin eyalet meclisi üyeleri Ersin Nas, Tuba Bozkurt, Turgut Altuğ ile Türk toplumu temsilcileri katıldı.