Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Berkshire Hathaway Inc. İkinci Çeyrekte Güçlü Sonuçlar Açıkladı

Berkshire Hathaway Inc., Warren Buffett'ın patronu olduğu şirket, ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Sigorta portföyünün gücü sayesinde enflasyonist baskılara karşı başarılı bir performans sergiledi. Geico sigorta birimi ise kârsızlıkla mücadelede olumlu sonuçlar elde etti. Şirket, reklam harcamalarındaki kesintilere rağmen daha güçlü bir faaliyet kârı elde etti.

Yayın Tarihi: 06.08.2023 08:49
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Berkshire Hathaway Inc. İkinci Çeyrekte Güçlü Sonuçlar Açıkladı

Warren Buffett'ın patronu olduğu Berkshire Hathaway Inc., ikinci çeyrekte 10,04 milyar dolar faaliyet kârı elde etti.

Sigorta portföyünün gücü, geçen yıl genişleyen holding üzerinde baskı yaratan enflasyonist baskılara karşı koymada yardımcı oldu. Sigortacılıktan elde edilen kâr yüzde 74 artışla 1,25 milyar dolara ulaştı ve geçen yılın aynı dönemindeki kârı aştı.

Şirketin kârsızlıkla mücadele eden Geico sigorta birimi, ikinci çeyrekte olumlu sonuçlar açıkladı. Berkshire, geçen yıl yüksek primlerden ve düşük hasar frekanslarından yararlandığını belirtti. Ancak yürürlükteki poliçelerin azalması reklam harcamalarındaki kesintilerin pazar payına mal olduğunu gösteriyor.

Buffett, ABD ekonomisi için zorlu bir dönem öngörmesine rağmen şirketin daha güçlü sonuçlar açıkladığını belirtti. Fed'in faiz artırımı şirketin nakit getirisini artırdı. Fitch Ratings'in ABD devlet tahvillerinin notunu düşürmesi ise Berkshire'nin ilgisini azaltmadı.