Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Benzinin Tırmanışı İçin Fatih Altaylı'dan Korkutan Tahmin Geldi

Benzin ve motorine sürekli zam geliyor. Gazeteci Fatih Altaylı'nın benzin için tahmini korkuttu. Akaryakıt fiyatlarındaki öngörüsü enflasyona ve geçime dair korkuttu. Enflasyondaki yükselişle mücadele sürerken, diğer yandan Türkiye'deki gıda fiyatlarının dünyanın aksine yükseldiğini, ulaşım ve lojistik maliyetlerinin enflasyonun kısa vadede yükselişini engellediğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 13.09.2023 15:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Benzinin Tırmanışı İçin Fatih Altaylı'dan Korkutan Tahmin Geldi

Benzin ve Motorine Sürekli Zam Geliyor

Benzin ve motorine sürekli zam geliyor. Zam yağmuru yüzünden vatandaşlar yaka silkerken Gazeteci Fatih Altaylı'nın benzin için tahmini korkuttu. Eğer bu tahmin gerçekleşirse kimse otomobilinin kontak anahtarını çeviremez.

Benzin Zammı: Fatih Altaylı'nın Benzin ve Motorin Tahmini Ürküttü!

Gazeteci Fatih Altaylı, benzin ve motorine gelen zamların devam edeceğini söyledi. Altaylı'nın akaryakıt tahmini duyanları ürküttü.

Fatih Altaylı Şimşek'in Önceki Dönemine Dikkat Çekti

Fatih Altaylı, akaryakıt fiyatları için Mehmet Şimşek'in önceki bakanlık döneminde de 2-2,25 dolar seviyesinde tuttuğunu ifade ederek yine o seviyelere gelmesini beklendiğini söyledi. Fatih Altaylı, benzinin 68 lira olacağını iddia ederken, 'Mehmet Şimşek'in daha önceki bakanlığı döneminde benzin 2-2,5 dolara satılıyordu. Mehmet Şimşek'in hayali yine 2-2,5 dolar.'

Altaylı'nın Ekonomi Tahmini

Fatih Altaylı, akaryakıt fiyatlarındaki öngörüsü enflasyona ve geçime dair korkuttu. Kredi kartlarında asgari ödeme sınırının yükseltilmesinin hacizleri artıracağını öngören Altaylı, dar ve sabit gelirlilerin geçimini bu şekilde idare ettiğini savundu. Bu artışın da bankacılık sistemini etkileyeceğini savunan ünlü gazeteci, ardından da durgunluğun geleceğini belirtti. Fiyat artışlarının bitmeyeceğini savunan Altaylı, sonuçta 'stagflasyon' yani hem durgunluk hem de enflasyon öngördü.

Enflasyon ve Diğer Maliyetler

Enflasyondaki yükselişle mücadele sürerken, diğer yandan Türkiye'deki gıda fiyatlarının dünyanın aksine yükseldiğini, ulaşım ve lojistik maliyetlerinin enflasyonun kısa vadede yükselişini engellediğini vurguladı.