
Belucistan Eyaletinde Silahlı Tren Saldırısı
Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde yaklaşık 500 kişinin yolculuk yaptığı trene, silahlı saldırı gerçekleştirildi. Eyalet hükümetinin sözcüsü Shahid Rind, trenin Ketta'dan Peşaver'e gitmekte olduğunu ve saldırının bu güzergah üzerinde yer alan bir tünelde meydana geldiğini açıkladı.
Rind, olay yerine güvenlik güçlerinin sevk edildiğini ve durumun kontrol altına alınmaya çalışıldığını ifade etti. Aynı zamanda, demiryolları kontrolörü Muhammad Kaşif, trenin tam olarak 8 numaralı tünelde silahlı saldırganlar tarafından durdurulduğunu bildirdi.
Acil Durum İlan Edildi
Olay sonrası, Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Waseem Baig, Sibi Hastanesi'nde acil durum ilan edildiğini ve ambulansların derhal müdahale için bölgeye yönlendirildiğini duyurdu. Saldırıyı üstlenen grup olarak Belucistan Kurtuluş Ordusu (BLA) belirtildi ve yerel basında en az 100 yolcunun rehin alındığı bildirildi.
Gelişmeler ve Kurtarma Çabaları
Güvenlik kaynakları, şimdiye kadar 16 saldırganın etkisiz hale getirildiğini ve 104 rehinenin kurtarıldığını duyurdu. Kurtarılan rehineler arasında 58 erkek, 31 kadın ve 15 çocuk bulunuyor. Pakistan ordusu kaynakları, saldırganların etrafının kuşatıldığını ve çatışmaların devam ettiğini belirtti.
Yetkililerden Tepkiler
Pakistan İçişleri Bakanı Muhsin Nakvi, saldırıyı kınayarak, masum yolculara ateş açanların hiçbir mazereti olamayacağını vurguladı. Aynı şekilde, Başbakan Şahbaz Şerif de yaptığı açıklamada, saldırganların Belucistan’ın kalkınmasını tehdit ettiklerini belirtti ve güvenlik güçlerinin operasyonunun başarılı olacağına inandığını dile getirdi.
Terör Problemi ve BLA
Pakistan'da özellikle Belucistan ve Hayber Pahtunhva bölgelerinde şiddet olayları artış göstermekte. BLA, Belucistan’ın Pakistan'dan ayrılmasını talep eden bir silahlı grup olarak öne çıkıyor. Pakistan hükümeti, bu tür saldırıların çoğunun Afganistan'daki Taliban bağlantılı gruplar tarafından organize edildiğini iddia ederken, Afganistan yönetimi bu iddiaları reddetmektedir.
Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde içinde yaklaşık 500 kişinin bulunduğu trene silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi. Dawn Gazetesi'nin haberine göre, Belucistan Hükümet Sözcüsü Shahid Rind, eyaletteki Ketta'dan Hayber-Pahtunhva'daki Peşaver'e giden bir trene silahlı saldırı düzenlendiğini açıkladı.
Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde içinde yaklaşık 500 kişinin bulunduğu trene silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi. Dawn Gazetesi'nin haberine göre, Belucistan Hükümet Sözcüsü Shahid Rind, eyaletteki Ketta'dan Hayber-Pahtunhva'daki Peşaver'e giden bir trene silahlı saldırı düzenlendiğini açıkladı.