Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Belçika'nın Başkenti Brüksel'de Silahlı Saldırı: 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir kişi etrafa rastgele ateş açtı. Saldırıda en az 2 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırganın yakalanması için çalışma başlatılırken ülkede terör alarmının en üst seviyeye çıkarıldığı bildirildi. Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir kişinin açtığı ateş sonucu İsveç vatandaşı 2 kişi yaşamını yitirdi. Saldırganın DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu iddia edilirken, ABD'de öldürülen Filistinli çocuğun intikamını almak için olayı gerçekleştirdiği öne sürüldü. Ölen İsveçlilerin ise EURO 2024 Elemeleri'nde karşılaşan Belçika ve İsveç milli takımlarının maçını izlemek için şehre geldiği öğrenildi.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 23:10
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Belçika'nın Başkenti Brüksel'de Silahlı Saldırı: 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Son Dakika Haberi: Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir kişi etrafa rastgele ateş açtı. Saldırıda en az 2 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırganın yakalanması için çalışma başlatılırken ülkede terör alarmının en üst seviyeye çıkarıldığı bildirildi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir kişinin açtığı ateş sonucu İsveç vatandaşı 2 kişi yaşamını yitirdi. Saldırganın DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu iddia edilirken, ABD'de öldürülen Filistinli çocuğun intikamını almak için olayı gerçekleştirdiği öne sürüldü. Ölen İsveçlilerin ise EURO 2024 Elemeleri'nde karşılaşan Belçika ve İsveç milli takımlarının maçını izlemek için şehre geldiği öğrenildi.

Caddede Rastgele Ateş Açtı

Yerel basından alınan bilgiye göre, yerel saatle 19.15 civarında turuncu montlu bir kişi, motosikletiyle geldiği Sainctelette Meydanı, d'Ypres ve Ninieme de ligne bulvarları yakınında bir cadde üzerinde rastgele ateş açtı. Görüntülerde, zanlının birkaç el ateş açtıktan sonra motosikletinden inerek bir binaya girdiği ve gözden kaybolduğu görüldü.

Hayatını Kaybeden İki Kişi Milli Maç İçin Şehre Gelmiş

Saldırı sonucu ölen 2 kişinin EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika ve İsveç milli takımlarının karşılaştığı müsabakayı izlemek için gelen İsveç vatandaşları olduğu öğrenildi. Kral Baudouin Stadyumu'na 5 kilometre mesafede gerçekleştirilen saldırıda, kaç kişinin yaralandığına ilişkin bilgiye ise henüz ulaşılamadı.

Görüntüler Ortaya Çıktı

Olay anına ilişkin yayınlanan cep telefonu kamerası görüntülerinde, bir adamın büyük bir silah kullanarak bir istasyon yakınında birkaç kez ateş ettiği görüldü. Belçika gazetesi Het Laatste Nieuws, saldırganın otomatik tüfek kullandığını ve bölgeden scooter ile kaçtığını yazdı.

Saldırgan DEAŞ Üyesi İddiası

Saldırganın DEAŞ üyesi olduğu iddia edilirken, ABD'de öldürülen 6 yaşındaki Filistinli çocuğun intikamını almak için olayı gerçekleştirdiği öne sürüldü.