Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Belçika'da Plaj Kıyafeti Tartışması: Üstsüz Dolaşma Yasağı Gündemde

Belçika'nın Knokke-Heist Belediye Başkanı Piet De Groote, plajlar dışında üstsüz dolaşmanın yasaklanması çağrısında bulundu. Oostende Belediye Başkanı Bart Tommelein ise, bu öneriye karşı çıkarak, üstsüz dolaşmanın yasaklanmasının doğru olmadığını savunuyor.

Yayın Tarihi: 03.07.2023 16:25
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Belçika'da Plaj Kıyafeti Tartışması: Üstsüz Dolaşma Yasağı Gündemde

Plajlar dışında üstsüz dolaşma yasağı tartışması

Belçika'nın Knokke-Heist Belediye Başkanı Piet De Groote, plajlar dışında üstsüz dolaşmanın yasaklanması çağrısında bulundu. De Groote, bütün kıyı belediyelerinde plaj kıyafeti ile ilgili tek tip kurallar uygulanmasını öneriyor. Ancak Oostende Belediye Başkanı Bart Tommelein, bu öneriye karşı çıkarak, üstsüz dolaşmanın yasaklanmasının doğru olmadığını savunuyor.

Knokke - Heist Belediye Başkanı'nın gerekçesi: Saygı

De Groote, üstsüz dolaşma yasağının temel gerekçesinin saygı olduğunu savunuyor. Üstsüz ve terli bir şekilde restoran veya kafe gibi yerlere girilmesinin hoş olmadığını düşünüyor. De Groote, tüm sahil şeridine tek tip bir politika uygulanmasını ve plajlar dışında üstsüz dolaşmanın her yerde yasaklanmasını öneriyor.

Oostende Belediye Başkanı'nın görüşü: Özgürlük

Oostende Belediye Başkanı Tommelein ise, üstsüz dolaşma yasağına karşı çıkıyor. Tommelein, sahildeki bar ve restoranlarda üstsüz oturmanın bir sakınca olmadığını düşünüyor ve kişilerin ne giyeceğine karar verme hakkının kendilerine ait olduğunu vurguluyor.