Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

BDDK, Kredi Kısıtlamasını Gideren Şirketlere Karar Verdi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), eksik belge ya da bağımsız denetim beyanı ile ilgili usulsüzlükleri gideren şirketlerin kredi kısıtlamasını kaldırma kararı aldı.

Yayın Tarihi: 04.09.2023 17:49
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

BDDK, Kredi Kısıtlamasını Gideren Şirketlere Karar Verdi

BDDK'dan Kredi Kısıtlaması Kararı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), eksik belge ya da bağımsız denetim beyanı ile ilgili usulsüzlükleri gideren şirketlerin kredi kısıtlamasını kaldırma kararı aldı. BDDK'den yapılan açıklamada, finansal istikrarın güçlendirilmesi ve kaynakların daha verimli ve üretken alanlarda kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasını ve kredilerin amacına matuf bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla alınan makroihtiyati tedbirler hatırlatıldı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, belgelerin süresi içerisinde veya usulüne uygun olarak tevdi edilmemesi sebebiyle kredi kullanımları kısıtlanan şirketlerin, kredi kullandırılan tarihler itibarıyla durumlarının belirlenmiş olan sınırlamalara aykırılık teşkil etmediğini veya bağımsız denetime tabi olmadığını belgelendirmeleri durumunda kredi kısıtlamalarının kaldırılmasına karar verildiği belirtildi.