Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bayramda Hava Durumu ve Yazın Beklentileri

Meteoroloji ve uzman isimler tarafından yapılan açıklamalarla bayramda hava durumu ve yazın beklenen sıcaklıkları hakkında bilgi verildi.

Yayın Tarihi: 24.06.2023 23:36
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Bayramda Hava Durumu ve Yazın Beklentileri

Son dakika hava durumu raporu...

Meteoroloji ve uzman isimden açıklama geldi. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, bayramda hava durumu ve bu yazın nasıl geçeceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yağışlardan perişan olduk. Pek çok merkezimizde sel felaketi yaşandı. Taşkın riskleri devam ediyor. Fakat bunun yanında sevindirici haberler de geliyor. Pek çok şehir merkezimize ve bölgemize yakın barajlarda doluluk oranlarında sevindirici derecede artışlar var. Yağışlar daha bizi terk etmiyor. Bu hafta da yağışlı ve serin günler kapımızı çalmaya devam edecek. Hatta hava sıcaklıkları da azalmaya devam edecek.

Bayramda hava sıcak geçmeyecek ama içinde bulunduğumuz günlere nazaran hava sıcaklığı yükselecek. Bayram süresinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında olacak. Bayramın ilk günlerinden ziyade 3 ve 4'üncü günleri yurdun iç ve doğu kesimlerinde yağış bekliyorum. Bunlar yine konveksiyonel karakterde olacak öğleden sonra yağışları şeklinde. Kuvvetli sağanak yağışlar yine kendisini gösterecek.

Temmuz ayının ilk haftasıyla beraber artık hava sıcaklıkları yavaş yavaş yükselmeye başlayacak. Ama bu yükseklik geçen seneki temmuz ayına nazaran biraz daha yavaş seyirlerde ilerleyecek. Temmuzun 20'sinden sonra olacak. Hava sıcaklıkları yükselerek mevsim normallerinin üzerine çıkmaya başlayacak. Özellikle ağustos ayı ile birlikte artık kavurucu yaz sıcakları gelecek.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen hava durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu. Şen bayramın ilk günü bazı bölgelerde yağış beklediğini belirterek “Bayramın birinci günü. Bayramın birinci günü yağış var. Yani haftaya çarşamba günü. Hafta sonu sıcaklar başlıyor. Bu sıcaklar yaz sıcaklarında yakın sıcaklar Güneydoğu Anadolu'da 35 dereceyi geçecek. Antalya, Adana'da 35 derecelere yaklaşacak. İstanbul'da bile 30 dereceye yaklaşacak, belki de geçecek sıcaklıklar var. Nem fazla olduğu için hissettiğimiz sıcaklık biraz daha fazla. Hani şu anda 24-25 derece ama burada sıcaklığı biz 27-28 derece hissediyoruz. Öğlen saatlerinde maksimum sıcaklığa erişecek. Nem fazla olduğu için İstanbul'da biraz daha sıkılıyoruz veya bunalıyoruz. Buna hissedilen sıcaklık her zaman için e biraz daha fazladır ve önümüzdeki hafta sonundan itibaren sıcaklar artıyor. Yaz sıcaklıkları geliyor. Bayramın birinci gününe kadar. Birinci günü sıcaklıklar tekrar azalmaya başlıyor ve birinci günü Marmara'dan başlayarak yağmur geliyor. Bayram boyunca yağış devam edecek gibi birinci günü yağmur var. Ama ikinci ve üçüncü günü de yağmur olma olasılığı var.”

Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş, Van ve Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

İl bazında hava durumu tahminleri:

  • Ankara: 29°C Parçalı ve az bulutlu
  • İstanbul: 31°C Az bulutlu ve açık
  • İzmir: 34°C Az bulutlu ve açık
  • Adana: 39°C Az bulutlu ve açık
  • Antalya: 36°C Az bulutlu ve açık
  • Samsun: 26°C Parçalı bulutlu
  • Trabzon: 25°C Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • Ağrı: 24°C Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • Erzurum: 21°C Parçalı ve çok bulutlu
  • Diyarbakır: 36°C Az bulutlu ve açık
  • Eskişehir: 31°C Parçalı ve az bulutlu