Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Barbie ve Oppenheimer: Farklı Temalara Sahip İki Film Aynı Gün Vizyona Giriyor

Nolan'ın Oppenheimer'ı ve Greta Gerwig'in Barbie'si aynı gün vizyona girecek. İki film arasındaki farklı temalar ve büyük ilgi Barbenheimer adıyla internet fenomenine dönüştü.

Yayın Tarihi: 12.07.2023 20:10
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Barbie ve Oppenheimer: Farklı Temalara Sahip İki Film Aynı Gün Vizyona Giriyor

Barbie ve Oppenheimer Filmleri

Nolan'ın Oppenheimer'ı üç saatlik dramatik bir destan. Greta Gerwig'in Barbie'si ise iki saatin biraz altında süren fantastik komedi. Ancak her iki filmin de aynı gün (21 Temmuz 2023) gösterime gireceğinin duyurulmasından bu yana bu durumu anlatmak için kullanılan Barbenheimer internette trend olmanın ötesine geçerek bir meme haline geldi.

İki filmi bilet alanların oranı yüzde 20. İngiliz sinema zinciri Vue, salı günü itibariyle Oppenheimer filmine bilet alanların yüzde 19'unun aynı zamanda Barbie filmi için de bilet aldığını açıkladı. Dünyanın en büyük sinema zinciri AMC Inc. 20 binden fazla üyesinin aynı gün Barbie ve Oppenheimer için rezervasyon yaptırdığını açıkladı.

Barbie Filmi

Analistler Barbie'nin açılış haftasında 80-90 milyon dolar hasılat yapacağı tahmin ediliyor. Filmin oyuncu kadrosunda Margot Robbie, Ryan Gosling, Kingsley Ben-Adir, Scott Evans, Simu Liu, Ncuti Gatwa, Hari Nef, Emma Mackey, Dua Lipa, Anna Cruz Kayne, Sharon Rooney, Issa Rae, Kate McKinnon, Nicola Coughlan, Alexandra Shipp ve Ritu Arya yer alıyor.

Oppenheimer Filmi

Analistler Oppenheimer'ın açılış haftasında 40-50 milyon dolar hasılat yapacağı tahmin ediliyor. Filmin oyuncu kadrosunda Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett, Rami Malek, Kenneth Branagh, Dane DeHaan, Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich ve Matthew Modine yer alıyor.