Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Barbie Çılgınlığı: Barbie Tabutlarıyla Son Nokta

'Barbie' çılgınlığı El Salvador'da da etkisini göstererek Barbie temalı tabutların satışına yol açtı. Barbie tabutlarına oyuncak bebek görseli ve beyaz yıldızlar eklendi. Barbie tabutlarıyla ilgili bir promosyon kampanyası da başlatıldı. Bu akım Barbie çılgınlığının son noktası olarak görülüyor.

Yayın Tarihi: 06.08.2023 15:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Barbie Çılgınlığı: Barbie Tabutlarıyla Son Nokta

'Barbie' çılgınlığı sınır tanımıyor... Sonunda bu da oldu: Barbie tabutları...

'Gerçek bir Barbie gibi dinlenebilirsiniz' Bütün dünyayı saran 'Barbie' çılgınlığı, El Salvador'da da etkisini gösterdi. Ahuachapán kentindeki bir cenaze evinde Barbie temalı tabut satılmaya başlandı. Alpha ve Omega Cenaze Evi'nin sahibi Isaac Villegas, cuma AP'de yayımlanan açıklamasında pembe tabutları filmden önce de sattıklarını belirtti.

Villegas, Barbie'nin büyük yankı uyandırmasının ardından pembe metal tabutlara oyuncak bebek görseli koymaya karar verdiğini belirtti. Tabutlara ayrıca küçük beyaz yıldızlar eklendi.

Cenaze evi sahibi şöyle konuştu: 'Bu trendi kovalamalıyız' dedim. Başarılı olduk.

PROMOSYON KAMPANYASI DA VAR

Villegas, Barbie tabutlarla bir promosyon kampanyası başlattığını ifade etti: 'Daha çok sayıda pembe tabutumuz olacak çünkü insanlar bunu istiyor.'

Ekvator'da da Funeraria Olivares adlı cenaze evi, Barbie temalı tabutunun reklamını TikTok'taki 21 Temmuz tarihli paylaşımıyla yapmıştı. 1,5 milyondan fazla kez izlenen videoda 'Gerçek bir Barbie gibi dinlenebilirsiniz' ifadesine yer verilmişti.

Gündemden düşmeyen film hala etkisini sürdürüyor.

Sosyal medyada paylaşılan akım videoları yanı sıra pembe kıyafetler, yemekler ve mobilyalar sonrası pembe tabut duyanları şoka uğratıyor. Meksika ve El Salvador Barbie temalı tabutları ile gündemde. El Salvador'daki bir cenaze evinde çalışan Isaac Villegas, Barbie filminin galası öncesinde de pembe tabut ürettiklerini ancak dünyaca ünlü oyuncak bebeğin baskılarını tabutun iç kısmına koymaya filmle birlikte ikna olduklarını paylaştı. Özellikle açık cenaze törenlerinde görülen metal tabutlar kişilerin isteğine göre pembe olarak satışa sunuluyor. İnsanların oldukça dikkatini çeken bu akım Barbie çılgınlığının geldiği son nokta olarak görülüyor. Pembe tabutlar Guatemala sınırına yakın Ahuachapan kentindeki Alpha and Omega Cenaze Evi'nde satışa sunuldu. Cenaze evi sahibi Isaac Villegas, 'Bu trende ayak uydurmalıyız dedim' diyerek fikrin ortaya çıkışını anlattı. Üretimin ardından bu konuda başarılı olduklarını da sözlerine ekliyor. Cenaze evi, 10'u halihazırda satılan Barbie pembesi tabutlarla ilgili bir tanıtım kampanyası başlattı: 'Daha fazla pembe tabutumuz olacak çünkü insanlar bunu istiyor'

GERÇEK BİR BARBİE GİBİ DİNLENEBİLİRSİN!

Trendden yararlanan tek cenaze evi onunki değil. Ekvador merkezli Funeraria Olivares, 21 Temmuz'da kendi Barbie tabutunun reklamını yapmak için bir TikTok videosu paylaştı: 1,6 milyondan fazla izlenen klipte tabutun bir fotoğrafı ve 'Böylece gerçek bir Barbie gibi dinlenebilirsin' şeklindeki tanıtım cümlesi yer aldı.

BARBIE RÜYA EVİ DEĞİL TABUTU!

Canlı tabut için başka bir tanıtım klibi, 'Çarpıcı parlak pembe rengiyle bu tabut, yaşadıkları o unutulmaz anların kıvılcımını ve enerjisini temsil ediyor' diyor. 'Hikayelerimizin renk ve canlılıkla hatırlanmayı ve kutlanmayı hak ettiğini hatırlatıyoruz. Bu saygı sevgi, renkler ve unutulmaz anılarla dolu bir kutlama olsun.'

'STOKLARIMIZ TÜKENDİ'

Villegas, 'tabutu soran 40 kişiden en az 10 yeni müşteriyle sözleşme imzaladık dedi. Stoklarımız bile tükendi.' İfadelerini kullandı. Müşterilerin yorumları ise dikkat çekiyor. Barbie tabutu hakkında yorum yapan müşteri 'Öldüğüm zaman için bir tane istiyorum. Sonsuz dinlenme artık o kadar da kötü görünmüyor' şeklinde konuştu.