Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bankaların Kredi Faiz Oranları Yükseliyor: Kredi İhtiyacı Olan Kişiler İçin Yeni Dönem Kapıda

Son dönemde, bankaların kredi faiz oranları yükseldi. Bu durum kredi ihtiyacı olan kişileri endişelendiriyor. Finansal uzmanlar ve banka temsilcileri, düşük faizli kredi döneminin sona erdiğini ifade ediyor. Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, bankanın borçlanma maliyetlerinin yüzde 40'ı aştığını ve bu seviyeyi daha aşağıya çekemeyeceklerini belirtti. Ekonomi uzmanları, alınan ekonomik kararlar, yeni politikalar ve alınan önlemlerin kredi faiz oranlarının artmasına neden olduğuna dikkat çekiyor. Baştuğ, artık Türk lirası kredilerle yatırım yapılabilir alanların sınırlı hale geldiğini ifade ediyor.

Yayın Tarihi: 19.10.2023 13:48
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Bankaların Kredi Faiz Oranları Yükseliyor: Kredi İhtiyacı Olan Kişiler İçin Yeni Dönem Kapıda

Son dönemde, bankaların kredi faiz oranları, ekonomik koşullara verilen tepki olarak önemli ölçüde yükseldi.

Bu gelişmeler, kredi ihtiyacı olan vatandaşları endişelendirebilir. Ekonomik şartlar, yeni politika kararları, merkez bankasının faiz politikaları ve birçok diğer faktör, bankaların kredi faiz oranlarına yansıyor. Araç kredileri, konut kredileri ve tüketici kredileri gibi çeşitli kredi türlerinde önemli artışlar yaşandı. Kredi faiz oranları, kısa bir süre önce yüzde 1,5 civarındayken son alınan kararla yüzde 3'e yükseltildi.

Finansal uzmanlar ve banka temsilcileri, düşük faizli kredi döneminin sona erdiğini ifade ediyor.

KREDİ İHTİYACI OLAN KİŞİLER İÇİN YENİ DÖNEM KAPIDA Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, bankanın borçlanma maliyetlerinin yüzde 40'ı aştığını ve bu seviyeyi daha aşağıya çekemeyeceklerini açıkladı. Baştuğ, bankaların kredi verme rolünü üstlendiğini, müşterilerden topladıkları kaynakları iş dünyasına aktardıklarını ve bu süreçte kâr odaklı bir yaklaşım benimsediklerini belirtti.

Ekonomi uzmanları, alınan ekonomik kararlar, yeni politikalar ve alınan önlemlerin kredi faiz oranlarının artmasına neden olduğuna dikkat çekiyor.

Ancak Baştuğ, artık Türk lirası kredilerle yatırım yapılabilir alanların sınırlı hale geldiğini ifade ediyor. Ayrıca, kurumsal ve bireysel kredilerdeki büyümenin sınırlı olduğunu ve piyasanın hala istikrar kazanmadığını vurguluyor.