Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bankaların Borç İndirimi Kampanyaları

Günümüzde bankalara olan kredi kartı ve kredi borçlarıyla ilgili sıkıntılar yaşanabiliyor. Ancak bankalar dönem dönem borç indirimleri yaparak kullanıcılara fırsat sunuyor. Yapı Kredi Bankası, borçlarını varlık yönetim şirketlerine satarak kullanıcılara indirimli ödeme imkanı sağlıyor. Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası ise ihtiyaç kredileriyle uygun faiz oranları sunuyor.

Yayın Tarihi: 01.07.2023 19:42
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Bankaların Borç İndirimi Kampanyaları

Bankaların Borç İndirimi Kampanyaları

Günümüzde ülkemizin ekonomik koşulları göz önüne alındığında, vatandaşların bankalara olan kredi kartı borçları ve kredi borçları ile ilgili sıkıntılar meydana gelebiliyor. Borcunu ödemeyen kişiler için oldukça zor durumlar yaşanıyor. Bu durumlarda bankalar bu kişileri kara listesine alıyor. Bankaların kara listesine giren bu kişiler borçlarının yanı sıra uygulanan yasal faizler ile yüklü miktarlarda borçlara girebiliyor. Ancak dönem dönem yapılan özel uygulamalar ile bu borçlara dair indirimler yapılıyor. Sizlerin de Yapı Kredi Bankası'na borcu varsa bankadan yapmış olduğu bu indirimlerden faydalanabilirsiniz. Dönem dönem yapılan bu indirimler kullanıcılar için oldukça iyi bir fırsat oluyor. Sizlerde bu durumlardan faydalanabilirsiniz. Böylelikle borcunuzun faiz kısmından kurtulabilir ve sadece ana borcu ödeyebilirsiniz.

Bankalar Alacaklarını Devrediyor

Bankalar müşterilerinden tahsil edemedikleri alacakları dönem dönem varlık yönetim şirketlerine satıyorlar. Bu şekilde tahsili gecikmiş alacakları tahsil etme yükünden kurtularak belli bir kazanç elde edebiliyorlar. Varlık yönetim şirketleri ise bu alacakları oldukça uygun bir fiyata satın alarak faizleri silerek ana parayı talep ediyorlar. Bu borçları satın alan kişiler, düşük maliyetlerle borçları ödeyerek kar elde edebiliyorlar.

Yapı Kredi Bankası Açıkladı

Yapı Kredi Bankası, gecikmiş olan 1.070.401.580,94 TL olan borcunu varlık yönetim şirketlerine 333.500.000 TL'ye sattığını açıkladı. Bu sayede kullanıcılar kredi kartı borçları ve kredi borçlarını daha indirimli fiyatlarla ödeyebiliyorlar. Borcu satın alan varlık şirketleri, faiz oranlarını silerek müşterilerle iletişime geçiyor ve ana parayı tahsil etmeye çalışıyorlar. Bu sayede borçlu ve banka karlı çıkıyor.

Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası İhtiyaç Kredileri

Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası, ihtiyaç kredileri ile vatandaşlara uygun faiz oranları sunmaya devam ediyor. Nakit ihtiyacı olan tüm vatandaşlar bu kampanyalardan faydalanabilirler. Başvuruları cep telefonları üzerinden SMS ile yapabilirsiniz. Kredi puanı 1500 ve üzeri olan kişiler kolaylıkla bu kredi fırsatlarından yararlanabilirler.

İhtiyaç Kredisine Nasıl Başvuru Yapılır?

İhtiyaç kredisi başvurusu için SMS ile başvurabilirsiniz. Ayrıca Yapı Kredi Bankası için 4411 numarasına mesaj göndererek başvuru yapabilirsiniz. TC kimlik numaranızı, aylık gelirinizi ve doğum tarihinizi içeren bilgileri göndererek bireysel olarak da başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuz onaylandığında parayı hemen çekebilir ve ödemeleri birçok vade seçeneğiyle yapabilirsiniz.