Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bankalarda Binlerce Liranız Kalmış Olabilir! Başvuru Yapın, Paranızı Geri Alın!

Bankaların çeşitli isimler altında vatandaşlardan aldığı komisyon bedellerine ilişkin gelen şikayetler sonucunda Ticaret Mahkemesi'nden olumlu bir karar çıktı. Özellikle kredi kullanan müşterilerden tahsil edilen, kredi sözleşmesinde yer almayan masraf ve komisyon adı altındaki ödemelerin haksız kazanç olduğu tespit edildi. Bu kararla birlikte, binlerce vatandaşın çeşitli ihtiyaçlar için kullandığı kredilerde haksız yere alınan ücretlerin iade edileceği kesinleşti.

Yayın Tarihi: 01.09.2023 12:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Bankalarda Binlerce Liranız Kalmış Olabilir! Başvuru Yapın, Paranızı Geri Alın!

Bankalarda Binlerce Liranız Kalmış Olabilir!

Bankaların, çeşitli isimler altında vatandaşlardan aldığı komisyon bedellerine ilişkin gelen şikayetler sonucunda Ticaret Mahkemesi'nden olumlu bir karar çıktı. Özellikle kredi kullanan müşterilerden tahsil edilen, kredi sözleşmesinde yer almayan masraf ve komisyon adı altındaki ödemelerin haksız kazanç olduğu tespit edildi. Bu kararla birlikte, binlerce vatandaşın çeşitli ihtiyaçlar için kullandığı kredilerde haksız yere alınan ücretlerin iade edileceği kesinleşti.

Haksız Yere Alınan Ücretler Geri Ödenecek!

Ticaret Mahkemesi'nin verdiği bu kararla birlikte, bankaların vatandaşlardan haksız yere aldığı ücretlerin geri ödeneceği belirlendi. Mahkeme kararına göre, bankaların müşterilerden tahsil edebilmesi için kesilen masraf ve komisyonların sözleşmede açıkça belirtilmiş olması gerekiyor. Ancak bankaların bu konuda herhangi bir belge sunmadığı ve itirazda bulunmadığı tespit edildi.

Mahkeme Kararının Detayları

Mahkeme kararına göre, bankaların müşterilerden tahsil edebilmesi için kesilen masraf ve komisyonların sözleşmede açıkça belirtilmiş olması gerekiyor. Ancak bankaların Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na bildirim yapma yükümlülüğüne rağmen bu konuda herhangi bir belge sunmadığı tespit edildi. Ayrıca, müşteriden tahsil edilen komisyonların varlığını gösteren belgelerin olmaması ve bankaların itirazda bulunmaması, haksız kesintilerin varlığını gösteriyor.