Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bankadan Para Çekecekler Dikkat! Telefonlara SMS Gitti, Herkesin Kontrol Etmesi Gerekiyor

Bankadan para çekecek olan herkesi ilgilendiren son dakika uyarısı! Bankalar tarafından gönderilen SMS'ler ile vatandaşlar uyarıldı. Kredili mevduat hesabı faiz oranları artık %4'ü aşmış durumda. Bu durumda nakit çekme işlemlerinde daha fazla faiz ödenecek.

Yayın Tarihi: 19.10.2023 20:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Bankadan Para Çekecekler Dikkat! Telefonlara SMS Gitti, Herkesin Kontrol Etmesi Gerekiyor

Türkiye’de milyonlarca vatandaşın cep telefonu numarasına son dakika mesajı gönderildi.

Bankalar tarafından gönderilen bu mesajlar ile vatandaşlar uyarıldı. Bankadan para çekecek olan herkesi ilgilendiriyor.

Geçtiğimiz dönemlerde ekonomi yönetiminde, atılan adımlar sonrası enflasyon ve döviz kurlarında yaşanan yükseliş hızlanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yükselen enflasyonu düşürmek adına parasal sıkılaştırma politikasının devreye alınacağını dile getirmişti.

Bankaların ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi faiz oranlarında yaşanan değişimler sonrası bir kritik karar da bankaların müşterilerine sunduğu mevduat hesabı faiz oranlarında yaşandı.

Özellikle kısa süreli nakit ihtiyacı olan ve maaş gününe kadar kredi veya kredi kartı ödemesini geçirmek istemeyenler tarafından sıkça kullanılan kredili mevduat hesabı faiz oranları bazı bankalarda %4 seviyesini aştı.

Gelen açıklamalara göre ödenecek olan tutarlarda da rekor oranlarda yükseliş yaşanmış oldu.

Zira hesabında para olmamasına karşın 10 bin TL nakit çeken biri, 7 günlük ödeme için bankaya artık 139 TL daha fazla faiz ödeyecek.