
Balkan Ülkelerinde İlk Teravih Namazı Heyecanı
Balkan ülkeleri olan Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ ve Hırvatistan'da yaşayan Müslümanlar, ilk teravih namazını kılarak ramazan ayını karşıladı.
Kuzey Makedonya’da Tarihi Bir An
Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, Müslümanlar teravih namazını kılmak için tarihi Mustafa Paşa Camisi'ne akın etti. Caminin dolmasına sebep olan yoğun ilgi nedeniyle, bazı Müslümanlar soğuk havaya rağmen teravih namazını dışarıda eda etti. Şehirdeki diğer camilerde de yoğunluk gözlemlendi.
Arnavutluk’ta Görkemli Bir Açılış
Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, ilk teravih namazı; Türkiye tarafından yapımı üstlenilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Ekim 2024'te açılacak olan Balkarlar'ın en büyük camisi olan Namazgah Camisi'nde kılındı.
Kosova’da Gelenek Sürüyor
Kosova'nın başkenti Priştine'de Müslümanlar, Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde toplandı. Güneydeki Prizren şehrinde ise, Müslümanlar Sinan Paşa Camisi ve diğer camileri doldurdu.
Bosna Hersek’te Birlik Beraberlik
Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Müslümanlar teravih namazını kılmak için Gazi Hüsrev Bey Camisi başta olmak üzere pek çok camiye akın etti; bu da toplumsal bir birlikteliği pekiştirdi.
Sırbistan’da Aile Ortamı
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da tek cami olan Bayraklı Camisi'nde teravih namazı kılındı. Ayrıca Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesindeki camilerde de ilk teravih namazları gerçekleştirildi.
Karadağ ve Hırvatistan’daki Kutlama
Karadağ ve Hırvatistan’daki Müslümanlar da ramazan ayının başlangıcını camilerde kılarak coşkuyla kutladı.
Balkan ülkeleri Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ ve Hırvatistan'da yaşayan Müslümanlar, ilk teravih namazıyla ramazanı karşıladı. Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Müslümanlar, teravih namazını kılmak için tarihi Mustafa Paşa Camisi'ne akın etti.
Balkan ülkeleri Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ ve Hırvatistan'da yaşayan Müslümanlar, ilk teravih namazıyla ramazanı karşıladı. Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Müslümanlar, teravih namazını kılmak için tarihi Mustafa Paşa Camisi'ne akın etti.