
Fidan Gönderim Etkinliği Düzenlendi
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Balıkesir'den Azerbaycan'a fidan gönderimi etkinliğine katıldı. Bu etkinlikte, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki ağaçlandırma çalışmaları için toplamda 100 bin fidan gönderileceği duyuruldu. Karacabey, "Balıkesir'den 12 bin 600 fidan bugün yola çıkıyor," sözlerini ifade etti.
Orman Fidanlıkları ve Eğitim Merkezleri
Karacabey, "Karabağ Tarım ve Kırsal Kalkınma Eylem Planı" kapsamında Cebrail şehrinde bir orman fidanlığı inşa ettiklerini hatırlatarak, bu fidanlığın tamamlanmasıyla ormancılık alanında eğitimlerin verileceği bir merkez oluşturulacağını belirtti. Ayrıca, gönderilen fidanların büyük bir özenle yetiştirildiğinin altını çizdi.
Yangınla Mücadele ve Önlemler
Orman Genel Müdürü, Balıkesir ve Çanakkale'deki olası orman yangınlarına karşı aldıkları önlemleri de açıkladı. Hava şartlarının zorluğuna dikkat çekerken, yangınların çıkmasını önlemek için farkındalık çalışmalarının yapıldığını aktardı. Ayrıca, ülke genelinde 8 bin 500 yeni yangınla mücadele personeli alımı olduğunu ve Balıkesir'e 216 personel alınacağını vurguladı.
Balıkesir Valisi'nden Destek
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, fidan gönderme sürecinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Balıkesir'den Azerbaycan'a gidecek fidanların kardeşliğimize katkıda bulunacağına inanıyorum," dedi.
Fidanların yüklendiği tır, Balıkesir İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar'ın duasının ardından Azerbaycan'a uğurlandı.
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, "Karabağ Tarım ve Kırsal Kalkınma Eylem Planı" kapsamında Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Cebrail şehrinde kurulan "Dostluk Ormanı"na Balıkesir'den gönderilecek fidanların uğurlanması etkinliğine katıldı.
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, "Karabağ Tarım ve Kırsal Kalkınma Eylem Planı" kapsamında Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Cebrail şehrinde kurulan "Dostluk Ormanı"na Balıkesir'den gönderilecek fidanların uğurlanması etkinliğine katıldı.