Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Balıkesir'deki Yangın Kontrol Altına Alındı

Erdek'teki zeytinlikleri tehdit eden yangın, ekiplerin hızlı müdahalesiyle söndürüldü.

Yayın Tarihi: 09.10.2024 18:22
Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 18:22

Balıkesir'deki Yangın Kontrol Altına Alındı

Balıkesir Erdek'te Yangın Kontrol Altına Alındı

Balıkesir'in Erdek ilçesinde makilik alanda ortaya çıkan yangın, hızla zeytinliklere sıçrayarak tehdit oluşturdu. Yangın, etkili bir müdahaleyle kontrol altına alındı.

Yangının Sebebi Henüz Belirlenemedi

Edinilen bilgilere göre, Narlı Mahallesi'ndeki makilik alanda, nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, çevredeki zeytinlikleri tehdit etti.

Hızlı Müdahale ile Yangın Söndürüldü

Yangın ihbarı üzerine, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri ile Erdek ve Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü'nden ekipler bölgeye sevk edildi. Ayrıca, 2 amfibi uçak ve 1 helikopter de yangına havadan müdahale etti.

Yapılan müdahaleler sonucunda yangın kontrol altına alındı, ancak makilik alan ile zeytin ağaçlarının zarar gördüğü belirtildi.

Adalarda Elektrik Kesintisi Yaşandı

Yangın süresince, Marmara, Avşa ve Ekinlik Adası'nda kısa süreli elektrik kesintileri meydana geldi. Kontrol altına alınmasının ardından bölgeye yeniden enerji sağlandı.

Balıkesir'in Erdek ilçesinde makilik alanda başlayıp zeytinliğe sıçrayan yangın havadan ve karadan...

Balıkesir'in Erdek ilçesinde makilik alanda başlayıp zeytinliğe sıçrayan yangın havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.