Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bakanlık Tamı Tamına 4629 TL Verecek! Eylül Ayında da Destek Ödemesinin Tutarı Merak Ediliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın eylül ayında destek ödemelerini ne zaman vereceği ve güncel ödeme tutarları merak ediliyor. Eylül ayının ortasında aile destek programı ödemeleri, evde bakım maaşı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatacağı tahmin ediliyor.

Yayın Tarihi: 04.09.2023 18:20
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Bakanlık Tamı Tamına 4629 TL Verecek! Eylül Ayında da Destek Ödemesinin Tutarı Merak Ediliyor

Bakanlık Tamı Tamına 4629 TL Verecek!

Eylül Ayında da Destek Ödemesinin Tutarı Merak Ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın eylül ayında destek ödemelerini ne zaman vereceği ve güncel ödeme tutarları merak ediliyor. Eylül ayının ortasında aile destek programı ödemeleri, evde bakım maaşı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatacağı tahmin ediliyor. Önceki aylarda ay ortasında sosyal yardımlar verildiği için eylülde de benzer bir takvimin işleyeceği düşünülürken, farklı destek ödemeleri güncel tutarları da merak ediliyor.

Sosyal Yardım Ödemeleri Ne Kadar?

Temmuz ayında memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapmıştı. Gerçekleşen artış sonrasında güncel destek ödemeleri merak konusu olurken, ağustos ayından itibaren zamlı ödemeler hesaplara aktarılmaya başlandı. Eylül ayında da zamlı destek ödemeleri için hak sahibi kişilerin bekleyişi devam ederken, güncel ödeme tutarları da araştırılıyor. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın açıklamasına göre, orta silikozis aylığı memur maaş katsayısına göre gerçekleşen artış ile birlikte, 3938 TL'den 4629 TL seviyesine yükseldi.