Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bakan Şimşek'in Çin Ziyareti: Ekonomik ve Siyasi İlişkilerin Güçlendirilmesi

Bakan Şimşek, Türkiye-Çin ilişkilerini güçlendirmek için Çin'i ziyaret edeceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 27.09.2024 22:20
Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 22:20

Bakan Şimşek'in Çin Ziyareti: Ekonomik ve Siyasi İlişkilerin Güçlendirilmesi

Bakan Şimşek'ten Önemli Açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye-Çin Hükümetlerarası İşbirliği Komitesi Eşbaşkanı olarak yakında Çin'i ziyaret edeceğini duyurdu. Bu ziyaretin, iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkileri güçlendirmeye katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Çin'in 75. Yıldönümü Kutlaması

Şimşek, Çin’in Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen ve Çin’in kuruluşunun 75. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen resepsiyona katıldı. Bu etkinlikte, Şimşek, Çin hükümeti ve halkına tebriklerini sundu.

Ekonomik İlişkilerde Önemli Artış

Türkiye ile Çin arasındaki ticari ilişkilerin her yıl daha da ivmelenmekte olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, "Çin, Asya'da birinci, dünyada ise üçüncü büyük ticaret ortağımız. Geçen yıl ikili ticaretimiz 48 milyar doları aştı" dedi. Ayrıca, Çinli yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisini memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Ulaşım Koridorları ve İpek Yolu

Ulaştırma koridorlarının geliştirilmesine dikkat çeken Şimşek, Türkiye ve Çin'in İpek Yolu'nu canlandırmak için birlikte çalıştığını belirtti. Ayrıca, yapay zeka, yeşil enerji, ve sürdürülebilir tarım gibi alanlarda işbirliğini önemsediğini vurguladı.

Son Sözler

Şimşek, konuşmasını Çince "Dostluğumuz sonsuza kadar sürsün" diyerek tamamladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çin'in Ankara Büyükelçiliğinin, Çin'in kuruluşunun 75. yılı...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çin'in Ankara Büyükelçiliğinin, Çin'in kuruluşunun 75. yılı dolayısıyla JW Marriott Otel'de düzenlediği resepsiyona katılarak konuşma yaptı.