![Bakan Bayraktar'dan Türkmen Gazı Tedarikine Dair Önemli Açıklamalar](https://cdn.gelenhaberler.com/uploads/1280x720/images/202502/bakan-bayraktar-dan-turkmen-gazi-tedarikine-dair-onemli-aciklamalar-1200-332190.jpg)
Bakan Bayraktar'dan Türkmen Gazı Tedarikine İlişkin Açıklama
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkmenistan'dan Türkiye'ye gaz tedarik edileceğini duyurdu. Bayraktar, "20 yıldan fazla bir zaman sonra ilk kez boru gazıyla Türkiye, kendi sınırları olmayan bir ülkeden gaz tedarik edecek" dedi.
1,3 Milyar Metreküp Gaz Türkiye'ye Geliyor
Bayraktar, bu yıl sonuna kadar Türkiye'nin Türkmenistan'dan 1,3 milyar metreküp doğal gaz alacağını açıkladı. Bu anlaşma, Türkiye ile Türkmenistan arasında uzun süredir üzerinde çalışılan tarihi bir adım olarak kaydediliyor.
Hedef: Gaz Tedarikinin Çeşitlendirilmesi
Bakan Bayraktar, "Türkiye'nin enerji tedariğini farklılaştırmak istiyoruz. Farklı ülkelerden gaz almak, bunun bir parçası. Uzun bir süre boyunca LNG ile birlikte çalışarak bu hedefe ulaşmayı planlıyoruz" diye belirtti.
Hazar Denizi'nin Rolü
Bayraktar, Hazar Denizi'nin geçiş statüsünün özellikle önem taşıdığını vurgulayarak, "Hazar geçişli bir boru hattımız olduğunda, Türkiye ve Avrupa için yüksek miktarlarda gaz tedarik etme imkanımız olacak. Bu, nihai hedefimiz" dedi.
Gelecek Projeler ve Bölgesel İşbirliği
Bakan Bayraktar, Türkiye'nin başka ülkelerle de gaz anlaşmaları yapmayı planladığını belirterek, "Yeni projeler, bölgesel barış ve refaha katkıda bulunmalı. Türkiye, kaynakları bölgeye getirme çalışmalarını sürdürecek" ifadelerini kullandı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Endonezya ziyaretine eşlik eden Bakan Bayraktar, AA muhabirine, Türkiye ile Türkmenistan arasında tarihi olarak nitelendirilen doğal gaz anlaşması konusunda değerlendirmede bulundu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Endonezya ziyaretine eşlik eden Bakan Bayraktar, AA muhabirine, Türkiye ile Türkmenistan arasında tarihi olarak nitelendirilen doğal gaz anlaşması konusunda değerlendirmede bulundu.