Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

BAE, İsrail'in Gazze'ye yönelik kara operasyonlarını genişleteceği yönündeki açıklamalar üzerine BMGK'yi acil toplantıya çağırdı

BAE, İsrail'in Gazze'ye yönelik kara operasyonlarını genişleteceği yönündeki açıklamalar üzerine BMGK'yi acil toplantıya çağırdı. BMGK'de son olarak 25 Ekim'de, ABD ve Rusya'nın İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin sundukları iki ayrı karar tasarısı karşılıklı olarak veto edilmişti.

Yayın Tarihi: 29.10.2023 07:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

BAE, İsrail'in Gazze'ye yönelik kara operasyonlarını genişleteceği yönündeki açıklamalar üzerine BMGK'yi acil toplantıya çağırdı

Konuya ilişkin açıklama

BAE'nin BM misyonunun X sosyal medya hesabından yapıldı. Açıklamada, BAE'nin, İsrail'in Gazze'ye yönelik kara operasyonlarını genişleteceği yönündeki açıklamaları ışığında BMGK'yi en kısa zamanda acil toplantıya çağırdığı ifade edildi. İsrail ordusu daha önce, hava saldırılarını artırdığını ve kara operasyonlarını genişleteceğini duyurmuştu.

BMGK'de son durum

BMGK'de son olarak 25 Ekim'de, ABD ve Rusya'nın İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin sundukları iki ayrı karar tasarısı karşılıklı olarak veto edilmişti. ABD'nin veto edilen karar tasarısında Hamas'ın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği terör saldırıları şiddetle kınanırken ülkelerin meşru müdafaa hakkı bulunduğuna işaret edilmişti. Rusya'nın reddedilen karar tasarısında ise 'Acilen kalıcı ve tüm tarafların saygı duyacağı bir insani ateşkes' sağlanması çağrısı yapılmıştı.