Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Azerbaycan ve Ermenistan Karayolu Anlaşması

Azerbaycan hükümeti ve Dağlık Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçılar, Laçin Koridoru dahil olmak üzere iki karayolu bağlantısını tekrar açmak için anlaşmaya vardı. Anlaşma öncelikle Ermenistan devlet haber ajansı Armenpress tarafından duyuruldu ve daha sonra Azerbaycan tarafından doğrulandı. Bu anlaşma, Bakü'nün Dağlık Karabağ'da Azeri kontrolündeki bölgelere ulaşım hattının açılması talebini kısmen yerine getirdiğini gösteriyor.

Yayın Tarihi: 10.09.2023 12:18
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Azerbaycan ve Ermenistan Karayolu Anlaşması

Azerbaycan ve Ermenistan Karayolu Anlaşması

T24 Dış Haberler'e göre, Azerbaycan hükümeti ve Dağlık Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçılar, Laçin Koridoru dahil olmak üzere iki karayolu bağlantısını tekrar açmak için anlaşmaya vardı. Anlaşma öncelikle Ermenistan devlet haber ajansı Armenpress tarafından duyuruldu ve daha sonra Azerbaycan tarafından doğrulandı. Bu anlaşma, Bakü'nün Dağlık Karabağ'da Azeri kontrolündeki bölgelere ulaşım hattının açılması talebini kısmen yerine getirdiğini gösteriyor.

Karabağlı yetkililer, Askeran üzerinden bölgeye Rus ürünlerinin girişine izin vereceklerini belirtti. Ayrıca, Rus barış gücü ve Uluslararası Kızılhaç komitesi tarafından kullanılan insani yardım hatlarının tekrar açılması kararı alındı. Bu karar, blokaj altındaki bölgede yaşanan ciddi insani sorunlara çözüm olarak verildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in dış politika danışmanı Hikmet Hacıyev, Reuters'a yaptığı açıklamada, Ermenistan ve Azerbaycan arasında yolların açılması için anlaşmaya varıldığını bildirdi. Hacıyev, yolların eş zamanlı olarak açılacağını ve Azerbaycan'ın Laçin Koridoru üzerinde kontrol noktası kuracağını ifade etti. Azerbaycan, geçmişte Ermenistan'ın bu koridoru silah taşımak için kullandığını iddia etmiş ve koridoru açmayı reddetmişti.