Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Azerbaycan Büyükelçilik Binasına Saldırı: Lübnan'da Ermeni Grup Eylem Yaptı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da Ermeni bir grubun büyükelçilik binasına saldırı düzenlediğini duyurdu. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken soruşturmanın devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

Yayın Tarihi: 31.08.2023 13:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Azerbaycan Büyükelçilik Binasına Saldırı: Lübnan'da Ermeni Grup Eylem Yaptı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Lübnan'da Ermeni Grubun Büyükelçilik Binasına Saldırdığını Duyurdu

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki büyükelçilik binasına Ermeni bir grup tarafından saldırı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda ölen veya yaralanan olmazken, soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Son Dakika: Ermeni Grup Azerbaycan Büyükelçilik Binasına Saldırdı

Son dakika haberlerine göre, Ermeni asıllı bir grup, Azerbaycan'ın Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki büyükelçilik binasına boya ve patlayıcı şişelerle saldırı gerçekleştirdi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, saldırıya tepki göstererek olayın soruşturulduğunu belirtti.

Saldırıda Yaralanan Olmadı

Açıklamada, Lübnan'da eylem düzenleyen Ermeni asıllı yaklaşık 50 kişinin, Beyrut Büyükelçiliği idari binasının etrafındaki çitleri kırdığı ve içinde boya ve patlayıcı bulunan şişeleri elçiliğin idari binasına fırlattığı ifade edildi. Saldırı sonucunda büyükelçilik personelinden yaralanan olmadığı belirtildi.

Tedbirler Alındı, Soruşturma Devam Ediyor

Açıklamada, saldırıyla ilgili olarak Lübnan Dışişleri Bakanlığı'na nota sunulduğu ve ilgili tedbirlerin uygulanmaya başlandığı ifade edildi. Beyrut Büyükelçiliği'nde güvenlik tedbirlerinin artırıldığı ve saldırıyla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.