Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ayşedeniz Gökçin: Klasik Müziğin Sınırlarını Zorlayan Genç Piyanist

Ayşedeniz Gökçin, piyanoyla 5 yaşındayken tanıştı. 16 yaşında New York Eastman School of Music’ten davet aldı. Oradaki lisans eğitiminin ardından Londra Kraliyet Akademisi’nde yüksek lisans yaptı. En çok ses getiren çalışmalarından biri, Pink Floyd’un şarkılarını klasik müzikte Liszt tarzında yeniden uyarlaması oldu.

Yayın Tarihi: 18.10.2023 11:56
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ayşedeniz Gökçin: Klasik Müziğin Sınırlarını Zorlayan Genç Piyanist

Ayşedeniz Gökçin: Klasik Müziğin Sınırlarını Zorlayan Genç Piyanist

Ayşedeniz Gökçin, piyanoyla 5 yaşındayken tanıştı. 16 yaşında New York Eastman School of Music’ten davet aldı. Oradaki lisans eğitiminin ardından Londra Kraliyet Akademisi’nde yüksek lisans yaptı. En çok ses getiren çalışmalarından biri, Pink Floyd’un şarkılarını klasik müzikte Liszt tarzında yeniden uyarlaması oldu. Pink Floyd’un resmi internet sitesinde yayınlanan bu çalışması müzik otoriteleri tarafından, ‘Gökçin, klasik müziğin kurallarını değiştiriyor’ şeklinde yorumlandı. Kurt Cobain’e ithafen piyasaya çıkardığı Nirvana Project albümü ise iTunes ‘En iyi klasik albümler’ listesinde ilk 10’a girdi. Son olarak “Hollywood Bağımsız Müzik” (HIMA) platformundaki klasik müzik dalında verilen ödülün sahibi oldu. 2018’de BBC Music Magazine’inde üç yükselen yıldız arasında gösterdiği Ayşedeniz Gökçin, şimdi ise Kelton isimli bestesiyle GRAMMY’de iyi enstrümantal kompozisyon dalında aday havuzuna seçildi.

Genç piyanist; bestelediği marşı, çıktığı turneyi, oluşturmak istediği internet korosunu Hürriyet’e anlattı. Bestelediği marşın herkes tarafından söylendiğini düşünmek onu heyecanlandırıyor. Bu nedenle bir internet korosu kurmak için kolları sıvadı. Konservatuvarlarda daha az tutucu bir yaklaşım olması gerektiğini düşünen Gökçin, müziğe ilgisi ve yeteneği olan gençlerin açık fikirli olmaları gerektiğini vurguladı.